mandag 20. januar 2020

Mens smerter

Mens smerter

En av de mest ubehagelige tingene med mensen er mensensmerter. Humørsvingninger og mensensmerter? Lær om din første mensen her! Finn informasjon her! Få oversikt over din menssyklus.


Mens smerter

Lær deg mer om mens og din syklus. Smerter i forbindelse med menstruasjon kalles også dysmenoré. Menstruasjonssmerter, eller menssmerter , starter rett før eller samtidig som selve menstruasjonen og kan vare i alt fra noen timer til flere dager.


Som regel vil man først oppleve menstruasjonssmerter rundt puberten, men hos noen kvinner oppstår menssmertene i voksen alder. Svært mange kvinner opplever menssmerter i større. Mange kvinner får smerter i nedre del av magen, og noen ganger i ryggen og beina, like før eller under menstruasjonen. Smertene skyldes trolig en overproduksjon av prostaglandiner (en gruppe umettede fettsyrer) som får livmoren til å trekke seg sammen. Råd mot menssmerter.


Mot vanlige menssmerter kan det for noen hjelpe med varme. Eksempelvis i form av å ta en varm dusj eller et varmt ba eller å legge en varmepakning over det smertefulle området. Det hjelper dessuten å trene og holde seg i form, og for noen kan sex som fører til orgasme lindre smertene. Smertefull menstruasjon er ganske vanlig i tiden etter puberteten.


Noen kjenner kun svake smerter i mage eller rygg rett før- eller samtidig med at mensen starter, mens andre er helt satt ut av sterke smerter , kvalme, oppblåsthet og slitenhet i flere dager. Mens-smerter skyldes at livmoren, som er en stor muskel, trekker seg kraftig sammen, forteller Britt-Ingjerd Nesheim, som er spesialist i fødselshjelp og kvinnesykdommer og tidligere jobbet ved Oslo universitetssykehus. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Menssmerter , eller dysmenoré, er krampeaktige smerter i bekkenet som begynner ved eller noen noen dager før menstruasjonen. Det starter gjerne med en utstråling mot bena og korsryggen, og ledsages av symptomer som kvalme, diare eller tretthet, sier gynekolog Vivek Sethi hos Kvinnehelse på Lørenskog.


Hvordan måler man menstruationssmerter? Der findes ikke nogen entydig metode til at måle smerter , heller ikke ved menstruation. Ligesom mange andre smertegener, f. Jeg er snart år og i overgangsalderen med ureg.


Har faktisk ikke noe ubehag annet enn konstante menssmerter. Det murrer hele tiden, akkurat slik som før mensen, men det kommer ingen blødning. SVAR: Hei Du har kraftige mens-smerter , og har alt prøvd smertestillende som Paracet og Naproxen.


Mens smerter

Les mer om det her! Da er det ikke så mye annet reseptfritt å prøve. Så da bør du gå til fastlegen eller lege ved H. Ny forskning fra Cochrane viser at NSAID-preparater (ikke-steroide antiinflammatoriske midler) som ibuprofen (f.eks. Ibux) virker bedre mot menssmerter enn paracetamol (f.eks.


Paracet), melder forskningsnettstedet AlphaGalileo. Det er imidlertid uklart om det finnes noen NSAID-preparater som er tryggere og mer effektivt enn andre. Jeg har de siste to ukene vært plaget av sterke menssmerter i venstre siden av magen. Smertene kommer noen ganger daglig, og varer bare noen sekunder før de går over.


Smerten ligner på mine vanlige menssmerter , men er av kortere varighet og kraftigere. Skulle hatt mensen 8. Overgangsalderen starter noen år før menstruasjonen blir borte helt, og er en normal del av kvinners liv. Hetetokter, nattesvette, tørr og kløende skjede, mindre sexlyst og tristhet er vanlige symptomer. Har du lyst til å lese om et kjerringråd mot smerter i forbindelse med mensen?


Mens noen synes det er greit med ibux og paracet så synes andre at naturlige midler er det som skal til for å bli kvitt menssmerter. Vær obs på menssmerter. Det vanligste symptomet på endometriose er menstruasjonssmerter eller andre smerter som følger menstruasjonssyklus. Originalbrosjyren er utgitt av BMJ Publishing Group som en del av oppslagsverket BMJ Best Practice.


Mens smerter

Teksten er oversatt og noe tilpasset norske forhold av Helsebiblioteket. Brosjyren må ikke erstatte kontakt me undersøkelse hos eller behandling av kvalifisert helsepersonell. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg