mandag 13. januar 2020

Vondt i brystvortene

Hva kan forårsake smerter i brystene? Smerter i brystene kalles mastalgi og er svært vanlig hos kvinner. Væsking fra brystvortene vil i denne veiviseren si væsking fra en eller begge brystvortene hos kvinner som ikke ammer. Les mer om dette i NHI.


Vondt i brystvortene

Hei, jeg er en jente på år som som har vært plaget med smerter i brystvortene. Det gjør vondt bare jeg kommer borti dem. Jeg har vært plaget med brystsmerter før, men bare på venstre side hvis jeg puster tungt eller har drukket mye brus.


SPØRSMÅL jeg har hatt vondt i brystvortene mine nå i de siste ukene. Det går greit om jeg ikke kommer borti. Dessverre er vannet beholdes også i bryst vev, forårsaker dem til å strekke og vondt.


Vondt i brystvortene

Dette er grunnen til brystvortene blir såre og vonde. Under graviditet, østrogen og progesteron nivået fortsetter å øke, og dette fører også til brystene og brystvortene til å bli mer følsom og smertefullt. Når jeg kjenner på brystvortene mine får jeg vondt , ikke sånn utrolige smerter men sånn at jeg kjenner ganske godt at jeg tar meg selv på dem. Dessuten er det en slags klump inni dem begge.


Svulster i brystene er oppsamlinger av puss i brystvevet. Det er rett og slett en infeksjon. Jeg har i den siste tiden hatt skikkelig vondt i brystvortene (er vel egentlig mest den ene).


Vondt i brystvortene

Det kommer og går, kan var i flere timer eller en hel dag også være borte i mange dager, noen ganger flere uker før det er tilbake igjen. Noen medikamenter kan også forårsake væsking fra brystvortene , skriver Kreftforeningen. Oppdager du blod fra brystet, kan det være et tegn på brystkreft,. Ny trend: - Vondt i tissen.


Det du beskriver kan skyldes lokale forandringer i huden rundt brystvorten så som feks irritasjon etter friksjon fra klær (evt med små betente rifter), utslett (feks eksem), eller forandringer i selve brystvevet, feks betennelsestilstander dersom gangene tilstoppes av feks talg. Kan det skyldes noe alvorlig dersom man har smerter og det pipler væske fra brystvortene ? I utgangspunktet er de fleste plager med brystene normale – dette gjelder også væske. De aller fleste kvinner kan presse væske ut av brystene, da de har det liggende i melkegangen.


Jeg har tre ganger den siste uken opplevd å få akutt vondt i brystvortene. Dette problemet kan forårsake smerter i brystene, de kan kjennes ut som myke buler, og forårsakes vanligvis av bakterier som kommer inn i brystene gjennom sprekker i brystvortene eller fra problemer med amming. Den første gangen stod jeg ute og skravlet med en venninne etter trening, ble kal og plutselig fikk jeg akutt vondt i puppene. Jeg slet med å kjøre hjem, hadde så vondt.


Har også fått det to andre ganger når jeg har vært i butikken, har også frøset da. Dette fenomenet, forsikringer av barneleger, til tross for den mulige utslipp fra brystvortene , ingen fare, og med passering av tiden går siden pjokk fra blodet gradvis la de kvinnelige kjønnshormoner, mottatt fra moren i livmoren. En godartet svulst i melkegangene er den vanligste årsaken, sier hun. Jeg klarer å løse den, det er ikke det. Det du gjør er å løse oppgaven, som er vel og bra, men det eneste alternativet som har - som et ledd er a).


Vondt i brystvortene

Kløe i brystene er også et av de første symptomene på at man er gravid. Dette akkompagneres vanligvis av noe smerte som forårsakes av økt blodstrømning til området, spesielt i brystvortene. Symptomene avtar vanligvis etter hvert som kroppen tilpasser seg graviditeten. Mens du venter kan du behandle symptomene med kompresser av.


Utflod fra brystvortene er ikke uvanlig, og er som regel ikke forbundet med kreft. Risikoen for at det kan være brystkreft er større dersom kun det ene brystet produserer væske, at det tømmer seg væske spontant uten at du klemmer på brystet, at væsken er blodtilblandet eller blank.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg