torsdag 23. januar 2020

Virus behandling

Fordi virus ikke har disse strukturene kan man ikke bruke antibiotika mot virus. Ofte er ingen behandling nødvendig fordi virusinfeksjoner går over av seg selv. Dette gjelder for eksempel forkjølelse.


Da er det lindring av symptomene som gjelder, med blant annet smertestillende og febernedsettende midler. Et virus eksisterer for å lage flere virus.

Så å si alle virus er skadelige, fordi kopieringsprosessen fører til at den angrepne cellen dør. Så langt har man ikke klart å finne noe levende som ikke kan bli angrepet av virus. I motsetning til bakterier har virus ikke noe stoffskifte, og de er derfor ikke i stand til å formere seg før de er integrerte i våre celler.


Derfor kan man ikke gi dem gift uten også å ramme våre egne celler. Akutt bronkiolitt kan starte som en forkjølelse eller halsbetennelse. Barnet kan være medtatt, hoster og har gjerne pipende eller hvesende tung pust.


Hyppigst er tilstanden forårsaket av RS- virus.

Hos de fleste av oss finnes dette viruset inaktivt i nerveganglier i hodet. Virus på balansenerven gir en akutt lammelse av balansenerven. Viruset er svært utbredt blant dyr og mennesker, og er en vanlig årsak til luftveisinfeksjoner hos barn under fem år. Viruset kan også forårsake akutt laryngitt (falsk krupp eller pseudokrupp) hos barn.


Fire serotyper er beskrevet. Det finnes ingen behandling som direkte påvirker selve sykdommen, man kan kun lindre plagene. Sykdommen er helt ufarlig, og går over av seg selv. De første dagene kan det være aktuelt å behandle med kvalmestillende medisiner.


Det kan komme av en reaktivering av Herpes simplex- virus (HSV), som finnes inaktivt i nerveganglier i hodet. Det er det samme viruset som forårsaker utbrudd av forkjølelsessår. Anti- virus midler kan hemme formeringen av virus og kan ha effekt spesielt hos immunsvekkede.


Behandling av gravide anbefales ikke (dette er på eksperimentstadiet). Ingen spesielle tiltak er nødvendig ved enkelttilfeller eller utbrudd. Det er ikke grunnlag for ekstra tiltak rundt en kjent CMV-utskiller.


Influensa er en betennelse i luftveiene forårsaket av influensa- virus.

Snue og sår hals i tillegg er ikke uvanlig. Etter noen dager kan hosten bli løsere og man kan få slim og oppspytt. Adenovirusinfeksjoner er infeksjon med en gruppe av virus i familien adenoviridae som kan infisere en rekke dyrearter, deriblant mennesker. Det er humanpatogene serotyper som kan angripe ulike organer.


Humant papillomavirus (HPV) er en gruppe DNA- virus i familien papovaviridae der det hittil er identifisert 2ulike genotyper. Om lag av disse smitter ved seksuell kontakt og infiserer slimhinner. HPV-infeksjon er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen både hos kvinner og menn. Mange kontakter oss for behandling av virus på balansenerven.


Medisinsk vitenskap har i stor grad gått bort fra teorien om at symptomene skyldes et virus. Virus er avhengige av å leve og formere seg inne i en vertscelle (obligat intracellulære). Myte 10: Dersom du har fått behandling for kjønnsvorter er du ikke lenger smittsom.


Du vil være smitteførende så lenge du har virus i hud og slimhinner. Lungebetennelse er alvorlig og kan være livstruende, men med rask behandling blir de fleste helt friske. Har du lungebetennelse som er forårsaket av bakterier, er det sannsynlig at antibiotika vil drepe bakterien og fjerne infeksjonen.


Antibiotika virker ikke mot virus , men lungebetennelse som er forårsaket av virus går ofte over av seg selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg