torsdag 16. januar 2020

Hvordan teste seg for klamydia

Søk Fortere, Bedre og Smartere her! Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale. Kjøp ullgensere for men, norske luer og merino ul gensere for damer og men. Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett.


Stort utvalg med rask og enkel frakt! Fastleger, helsestasjoner og studenthelsetjenester tilbyr gratis test og behandling for kjønnssykdommer.

Du kan teste deg for klamydia hjemme. Her kan du teste deg for kjønnssykdommer Man kan ha kjønnssykdommer uten å vite det Hvem bør teste seg ? Derfor bør du teste deg for klamydia. Her finner du ofte stilte spørsmål og svar om hiv og aids, hvordan det smitter, hvordan man kan beskytte seg etc. Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke.


Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen. Ofte vil man kunne ha klamydia uten å vite det, da symptomer kan utebli. Dersom du får symptomer, vil det normalt gi svie ved vannlating, kløe og utflod.

Er du i tvil om du kan ha klamydia , er det lurt å teste seg , da det kan føre til infertilitet og gi langvarige komplikasjoner dersom det ikke behandles. Vi anbefaler alle som mistenker at de har klamydia til å oppsøke fastlegen eller en klinikk for seksuell helse. Hvordan tester man seg for klamydia ? De vil ta en penselprøve fra urinrøret og evt.


Klamydia oppdages hyppigere hos jenter fordi de tester seg oftere, forteller professoren til Klikk Helse. Smittet uten å vite om det. Skjeldestad leder en omfattende studie som er et samarbeid mellom UIT, Universitetet Nord-Norge, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet og St. Testing av klamydia.


Hvis du har symptomer på klamydia , eller hvis du har hatt ubeskyttet sex med en person som har fått påvist klamydia , anbefaler Folkehelseinstituttet å ta en klamydiatest. For deg som er under år er det også anbefalt å ta en test ved hvert partnerskifte, graviditet og abort. I de nevnte tilfellene skal klamydiatesten være gratis. Man kan teste seg for klamydia på helsestasjon, studenthelsetjeneste eller fastlege.


Både test og eventuelt påfølgende behandling er gratis. Klamydia er ofte helt symptomfritt men kan i verste fall føre til sterilitet dersom man ikke får behandling. Behandling av klamydia er enkelt og man vil bli helt kvitt infeksjonen av en runde antibiotika. Og sykdommen de fleste tester seg for, samt tester positivt for, er klamydia.


Flere ganger har jeg hatt kvinner inne på kontoret mitt som har vært i sjokk og grått etter å ha fått vite at de har testet positivt for klamydia.

Det er derfor viktig å teste seg for klamydia. Hjemmetest fungerer godt for å teste og behandle klamydia , gonore og mykoplasma-infeksjon uten å dra til legen. Mange tester seg ikke, og siden klamydia sjelden gir symptomer, kan mange være smittet og smitte andre uten å vite det. Det gjør at faren for å bli smittet ved ubeskyttet sex er stor.


Men tror at kjønnsykdommer er sjelden utbredt i Norge. Men legen sa at det er klamydia som er mest utbredt, og det er en del som får den, så viktig å ta tester for hver gang man skifter partner. Da tar man ansvar ovenfor seg selv, samt for å unngå å spre noe videre dersom man skulle ha pådratt seg noe. Sjekkpunkt, enten ved å ta testene hos oss eller ved å ta med seg testeutstyr hjem. Man kan også teste seg for klamydia i helsevesenet (klinikker, fastlege, sykehus).


Bor man i Oslo eller Akershus kan man også bestille tester fra Minjournal. Gratis test og behandling mot klamydia. Selv om Follestad oppfordrer til å gå til helsepersonell for å teste seg , mener han at hjemmetester også kan ha sin misjon.


Hvis valget står mellom hjemmetest og ingen test , så er det mye bedre med hjemmetest, understreker han.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg