torsdag 9. januar 2020

Menstruasjon etter spontanabort

En spontanabort oppstår når fosteret støtes ut før det er gammelt nok til å overleve utenfor livmoren. Spontanaborter kan skje så seint som 22. Vanligvis kommer første menstruasjon etter en abort i løpet av 4-uker, og eggløsning to uker tidligere. Man kan bli gravid før man har fått menstruasjon , men det anbefales -på noe spinkelt grunnlag- å vente med å forsøke å bli gravid til det har vært en normal menstruasjon.


Menstruasjon etter spontanabort. Blødninger etter spontanabort. Normalt så opphører blødningen et par uker etter. Eldstemann skal få TV på rommet og har arvet en eldre TV (ikke smart tv).


Så vi tenkte at hun skulle få en canal digital boks hun også. Men jeg forstår ikke helt nettsiden dems. Opererer de med TV i alle rom som en egen pakkeløsning eller kan vi f. Informasjon om menstruasjon , blødningsforstyrrelser, svangerskap og svangerskapsavbrudd.


Kvinner uten prevensjon. Hvis hun ikke bruker prevensjon, og heller ikke ønsker å starte med dette, kan hun bruke medikamentet Primolut-N, som inneholder gestagenet noretisteron. Tiden etter spontanabort. Etter en spontanabort , vil kroppen reagere alt etter hvor langt du var kommet i graviteten. Reaksjonene kan være omtrent de samme som dersom du skulle ha født.


Brystene kan lekke melk og man har en blødning i underlivet en periode. Alt dette varierer fra kvinne til kvinne og etter hvor langt på veg du var når aborten ble utført. Jeg har kun hatt en veldig tidlig spontanabort (mistet en uke etter jeg skulle hatt mensen). Jeg fikk faktisk eggløsning tidligere enn vanlig i den neste syklusen, dager etter jeg begynte å blø. Resultatene viste at for kvinner som ble gravid innen seks måneder, var risikoen mindre for å oppleve både en ny spontanabort og svangerskap utenfor livmoren.


De hadde også lavere risiko for å føde for tidlig og føde barn med lav fødselsvekt, sammenlignet med de som ble gravid senere etter en spontanabort. Tilstanden er forbundet med uprovosert vaginalblødning med eller uten smerter nederst i magen. Trenger man noen form for behandling etter en spontanabort ? Hvis en spontanabort har skjed og fosteret og morkaken har blitt fullstendig fordrevet, er ingen behandling nødvendig. Hvis noe vev fra fosteret eller morkaken er igjen i livmoren etter en spontanabort , eller hvis fosteret dør og forblir i livmoren, kan legene gjøre ett av.


Sen menstruasjon eller tidlig spontanabort ? Familie, samliv og seksualitet Graviditet,. Etter utskrapning er det normalt å ha en menstruasjonsliknende blødning eller mindre i noen dager, opptil 1-uker. Noen har også svake menstruasjonssmerter. Etter utskraping eller ved spontanabort , er det normalt å blø som ved ein liten menstruasjon i nokre dagar, opp til veker.


Ifølge spesialist i gynekologi og overlege ved Regionsykehuset i Trondheim, Mette Moen, bør blødninger som oppstår mer enn ett år etter menopausen (som er siste menstruasjon ), utredes. Noen opplever en spontanabort veldig tidlig, som en forsinket menstruasjon , men etter positiv graviditetstest. I en slik situasjon er det ikke nødvendig å oppsøke lege, sier hun.


Dette var min første spontanabort , og en grusom opplevelse. Dagen etter var jeg hos gynekolog og fik. Det skal ikke være et problem å bli gravid etter hverken spontanabort eller medisinsk abort, ifølge ekspertene.


Du kan prøve å bli gravid etter abort så snart du er tilbake i normal menssyklus, og sjansen er da enda mindre for å spontanabortere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg