onsdag 15. januar 2020

Rotgrønnsaker pure

Rotmos er det perfekte tilbehøret til kjøtt. Du kan lage rotmos av alle rotgrønnsaker. Se Lise Finckenhagens oppskrift på rotmos her! Pannestekte rotgrønnsaker. Stek skiver av rotgrønnsaker som rødbeter, sellerirot, gulrot og persillerot i litt smør eller olje, ca minutter, til de får en gyllen farge.


Smak til med salt, pepper og gjerne urter.

Server til nesten hva som helst. Det finnes mange ulike typer som varierer i smak, størrelse, form og alle farger fra hvit, gul, oransje, rød og lilla. Maten blir garantert fargerik med rotgrønnsaker – og jo mer rot, desto bedre! Ved å mose gulrøtter, sellerirot og kålrot sammen med poteter, får du en ordentlig smaksbombe. Godt med en god sennep til.


Rotgrønnsaker egner seg godt som puré. Passer til det meste av kjøtt og fisk. Kokte poteter og grønnsaker er greit nok, men ikke spesielt spennende.

Lager du en puré eller mos av dem, er det lettere å være innovativ og eksperimentere med spennende smakstilsetninger. I Norge har vi lange tradisjoner for å bruke våre gamle rotgrønnsaker i kosten. Jeg er enig i at pastinakker er gode ting, og at pastinakkpuré er godt, men jeg skulle ønske man brukte pastinakken litt mer på andre måter også. Den er for eksempel god glasert og stuet også. Dessuten er den utmerket i grønnsakssupper i likhet med de fleste rotgrønnsaker.


Reinsdyrstek er nærmest ferdigkrydret fra naturens side med en deilig viltsmak. Den gamle klassiske steken har vi piffet opp, og serverer den med ovnsbakt rødkål og en fløyelsmyk persillerotpuré. Nå er grønnsakene på sitt beste, enten de kommer fra butikken eller egen hage.


Frys dem ned og nyt godt av dem hele året! De fleste grønnsaker må forvelles før frysing. Det smaker så himla godt, for ikke å snakke om den fantastiske kremete konsistensen. Koke, blende og servere.


Lam og ovnsbakte rotgrønnsaker en en perfekt match! Oppskrift på helstekt ytrefilet av lam med ovnsbakte rotgrønnsaker , jordskokkpuré og enkel saus. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser.


Her er tipsene til hvordan du kan tilberede ovnsbakte lammeskanker - som er noe av det mest smakfulle og billigste kjøttet på lammene. Litt tid i ovnen tar det riktig nok.

Men resultatet blir en herlig smaksbombe. Denne kombinasjonen blir like god om det er en stek av reinsdyr du får for hånden. Reinsdyrkjøtt er generelt veldig mørt og siden det er så magert, trenger det ikke hard varmebehandling.


Ovnsbakte lammeskanker. Gode norske rotgrønnsaker og lammeskanker bakt i ovn. Dette er smaken av Norge.


Ta opp kjøttet og la det hvile under aluminiumsfolie mens kraften får koke inn (uten lokk). Løksjy Del løk og rødløk i tynne ringer og surr myk i smør. Spe med kraften og kok inn til ønsket konsistens.


Puré av rotgrønnsaker Kan lages mens kjøttet trekker. Torsk, brokkoli og purre og en varm stekeovn - stort mer skal ikke til for å lage en rask og god fiskemiddag! Puré eller stappe er et næringsmiddel som først er godt kokt og deretter moset. Som regel lages puré av poteter, rotgrønnsaker , tomater, nyper eller andre frukter og grønnsaker.


Lettsaltet Torsk med purè av rotgrønnsaker nov. Fisk er utrolig sunt og bør dukke opp minst to ganger i løpet av middagensmenyen hver uke. Nå har det seg også slik at alle ikke liker fisk. Noen liker ikke konsistensen, andre liker ikke smaken.


Jeg er dessverre ikke så glad i fisk, av begge årsakene: smaken og konsistensen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg