mandag 27. januar 2020

Svangerskap uke 9

Babyverden har en podcast uke for uke. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Fødselslege Tilde Broch Østborg: Nå er den lille like lang som bredden av to fingre. Husk at arbeidsgiveren din har plikt til å gi deg et arbeidsmiljø som er egnet for deg under svangerskapet.


Dersom du har arbeidsoppgaver som ikke er forenlig med et sunt svangerskap , har arbeidsgiver plikt til å gi deg et miljø som er godt nok. For eksempel ved å gi deg andre arbeidsoppgaver.

Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Ukene i et svangerskap telles normalt fra siste menstruasjon.


Dette kalles også mors uker, i motsetning til fosterets uker som telles fra selve befruktningen, og er omtrent lik mors uker minus to. Det er små ørelapper og munn, nese og nesebor begynner å bli synlige. Enda er det noen uker før kjønnsorganene vises. Stadig flere kroppsdeler kommer til syne.


Se også videoer av graviditetens første, andre og tredje semester og fosterets utvikling.

Det gjorde alt mer virkelig. Gjør plass for melk Brystene dine er nå antageligvis mye fyldigere, tyngre og litt ømmere. Brystene dine vil vokse enda litt mer under graviditeten, men de vil bli mindre sensitive, som oftest i slutten av den fjerde måneden. Du er nå i svangerskapsuke , fosteret er uker gammelt. Høremekanismen er under.


Hva vi kan se i uke 9. Det lille embryoet begynner å bevege seg og måler -mm. Vekten er hele – gram. Både øynene og ørene har vært litt merkelig plassert på hodet, men denne uken flytter de seg dit de skal. Kroppen blir lengere og hodet rettes litt opp slik at hals og nakke blir tydeligere. Når du er gravi er det meningen at du skal gå opp i vekt.


Gravid uke til 12. Fosteret begynner å ligne et menneske og alle anlegg til organer er dannet. Det har begynt å bevege seg forsiktig. På ultralyd kan man se hjertet banke rytmisk. Hodet er fortsatt veldig stort i forhold til resten av kroppen.


Uke (fosterets uke 8) Fosteret er nå ca. For at du skal ha det bra under svangerskapet, vil du som gravid få tilbud om åtte gratis konsultasjoner hos lege eller jordmor, også kalt svangerskapskontroller.

Uke : Knøttet beveger seg nå, men du kan ikke merke det på en god stund ennå. Kjønnsorganene begynner også å synes, men det er fremdeles umulig å bestemme kjønnet med ultralyd. Selv merker du sikkert at hormonene raser rundt, og det kan være lurt å dele litt med den kommende pappaen så han henger med på hva som skjer.


Den skal skje senest i uke 12. Hvis ikke, er det på tide nå. Dette fordi du trenger henvisning fra jordmor eller lege, og fosterdiagnostikken skal tas fra uke til avhengig av metode.


LilleCajeg hadde en liten bldning i forrige uke 29. I denne serien følger vi forskjellige kvinner gjennom hele svangerskapet. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel.


Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg