fredag 31. januar 2020

Klamydia behandling

Klamydia behandling

Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg med rask og enkel frakt! Bestill fra Vitusapotek på nett. Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her!


Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag! Finn klamydia behandling nå på Kensaq.


Folketrygden yter full godtgjørelse av utgifter til legehjelp ved undersøkelse, behandling og kontroll for allmennfarlige smittsomme sykdommer, det vil si at pasienten ikke skal betale egenandel. Behandling av klamydia. Klamydia behandles med antibiotika. I smittevernloven er klamydia definert som en allmennfarlig smittsom sykdom. Folketrygden dekker derfor utgifter til legeundersøkelse, behandling og kontroll, og man slipper å betale egenandel.


Klamydia behandling

Ubehandlet klamydia kan hos et fåtall kvinner gi redusert fruktbarhet. Bruk av kondom, test og behandling er viktig for å bekjempe sykdommen. Pasienten må vente i én uke etter behandling før de kan ha ubeskyttet samleie. Medisinsk behandling : Har du klamydia , skal du behandles med antibiotika, enten et makrolid eller et tetrasyklin.


Hvis du er gravi eller ikke tåler makrolid eller tetrasyklin, kan legen gi deg ampicillin. De fleste som rammes av klamydia opplever aldri noen symptomer. Sju av ti som har klamydia infeksjonen er under år, og av de diagnostierte var kvinner. Dagens anbefaling for behandling av klamydia er en syvdagers antibiotikakur med Doksycyklin.


Denne behandlingen er meget effektiv. Førstevalget til behandling av klamydia er doksycyklin i én uke, mens éngangsdose med azithromycin er et alternativ. Pasientene må vente i to uker etter behandling før de kan ha ubeskyttet samleie. Både doksycyklin og azithromycin har trolig en effekt mot genital klamydia på over.


Ved anorektal klamydia ser det imidlertid ut til at engangsdose med azithromycin har mye dårligere effekt enn doksycyklin. Hvert år stilles denne diagnosen hos ca. Høyest forekomst av klamydia finnes hos kvinner under år. Den sannsynlige forklaringen på at infeksjonen påvises hyppigere hos kvinner, er at kvinner testes oftere. Hos kvinner kan klamydia spre seg til eggstokkene, livmoren eller til egglederne (rørene fra eggstokkene til livmoren).


Dette kalles bekkeninfeksjon. Omtrent en tredjedel av kvinner med ubehandlet klamydia får bekkeninfeksjon. Hos noen kan klamydia gå over av seg selv, men dette gir ingen beskyttelse mot å bli smittet på nytt. Man kan altså ikke bli immun mot klamydia. Men fordi en av komplikasjonene av klamydia er sterilitet, er det alltid anbefalt å bli behandlet.


En klamydia behandling foregår på samme måde som en behandling mod halsbetændelse. Du får udskrevet et bredspektret antibiotikum, oftest Azithromycin, og er rask, så snart du har taget alle pillerne i pakken. Når starter man med behandling for klamydia ? Hvis du har symptomer på klamydia eller mistanke om smitte, burde du oppsøke fastlegen din for å få seg selv testet.


Klamydia behandling

Han eller hun vil spørre deg om symptomer, sykehistorie og de viktigste seksualopplysningene. Inntil nylig har anbefalt behandling for genital klamydia vært en engangsdose med azitromycin. Det er gratis å teste seg for klamydia. Kontroll av pasienter som har fått behandling for klamydia skal være gratis. Også smittekontakter skal ha gratis konsultasjon og behandling.


För att kunna få behandling och förhindra smittspridning är det viktigt att du testar dig om du misstänker att du har blivit smitta även om du inte får symtom. Hvad kan du selv gøre? Hvis du har sex med en person, du ikke ved om har klamydia , vil brug af kondom begrænse din risiko for at blive smittet.


Hvis du er smittet, så bør du ikke have sex med andre, før du har været hos lægen og er blevet behandlet. I Sverige kan klamydia nu betraktas som ett folkhälsoproblem. Det är oklart ur länge man kan bära klamydia.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg