fredag 27. september 2019

Uke 4 gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp.


Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet.

Les også: Tidlige tegn på at du er gravid. Gravid symptomer uke 4. Da embryoet har festet seg til livmoren, vil små blodkar vokse inn inn slimhinnen, og mange vil da oppleve en festeblødning. Mange som er gravid i uke føler også noe som kan likne på menssmerter eller mensmurringer. Ta en graviditetstest.


Nå kan du trygt ta en. Ikke rart man blir forvirret. Etter en uke trygt og godt inne i livmorslimhinnen er nå embryoet på vei ut.

De fleste svangerskap ender i abort før du rekker å merke at du har vært gravid. Særlig frem til og med svangerskapsuke er det økt risiko for spontanabort. Spontane aborter oppstår ofte når kroppen ikke er helt fornøyd med resultatet av befruktningen, at det kan være skader som gjør at embryoet ikke vil utvikle seg til et velskapt. Symptomer kjenner du som regel ikke før i uke 4. I uke er mensen forsinket med én uke. Når du er gravid , er det meningen at du skal gå opp i vekt.


Går du kraftig ned i vekt på grunn av kvalme, bør du oppsøke hjelp – av hensyn til både deg selv og barnet. Cellene er ikke lenger bare celler – nå omtales de som et embryo (og det gjør de helt frem til uke 10). Men vi kaller det for barnet.


Det er veldig lite (mm), men de første. Du er nå i gravid i uke fire, og fosteret er to uker gammelt. Når dette skjer opplever også noen en liten festeblødning - det første bittelille signalet om graviditeten som de fleste ikke får med seg. Embryoet er nå uker gammelt. Selv om det som snart skal bli et nyfødt barn, fortsatt bare er en liten celleklump, skjer det en rivende utvikling.


Hvilke organ utvikles nå? Hvordan vokser barnet? I hvilken uke er risikoen for spontanabort størst?

Se bilder av foster i ulike uker og få svar på de vanligste spørsmålene om din graviditet. Det befruktede egget har kommet frem til livmoren og pakker seg nå inn i livmorslimhinnen, det kallas nå for en blastocyst. Barnet du bærer på er cirka to uker gammelt.


Dette kan du forvente i 5. Venn deg til tanken – og til alt det medfører. Selv om de fleste venter en god stund med å fortelle om graviditeten til andre, må nemlig du forholde deg til det allerede nå. EMBRYO I UKE : Blastocysten vokser seg fast i livmorens vegg, og begynner å formes til en rund skive.


Den runde ballongen utvikles til fostersekken som omgir fosteret inne i livmoren Det utvikles også en streng med celler som senere blir embryoets ryggrad og nervestystem. I denne serien følger vi forskjellige kvinner gjennom hele svangerskapet. Hvis du vil søke om å bli deltager i GUFU: Send en video som introduserer deg og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg