fredag 27. september 2019

Fødsel uke 38

Er du førstegangsfødende, er sjansen størst for å føde noen dager etter terminen. Babyen er nå centimeter lang og veier kilo. Den er like klar for fødsel som deg, for nå begynner det å bli skikkelig trangt der inne. Siden livmoren presser mot blæren, er du sannsynligvis konstant på do nå.


Fødsel uke 38

Til termin rommer altså cirka uker. De aller fleste gravide skulle vel helst sett, at de slapp å gå over termindato. Sov gjerne flere ganger i løpet av dagen. Du bør heller ikke tenke altfor mye på selve termindatoen.


Bare rundt prosent av barn fødes nøyaktig på termindato. Nå kan det skje når som helst – også før. Et viktig tiltak ved for tidlig fødsel er å gi mor medisin (kortisonbehandling) som kan gi økt modning av lungefunksjonen til barnet.


Fødsel uke 38

Den trygge siden om svangerskap fødsel gravid gravide uke til uke termin jordmor spørsmål svar fødsel eggløsning assistert befruktning barnløshet bekkenløsning. Dersom det vurderes at en vanlig, spontan fødsel utgjør en større risiko for mor og barn enn et forløsende inngrep, iverksettes operativ forløsning. En kan dele disse i to, assistert vaginal forløsning og keisersnitt. Har du behov for prevensjon etter fødselen, eller ønsker du å bli gravid igjen etter dette svangerskapet? Gravid uke 3 og 38.


Livmoren vil etter hvert synke ned og det vil oppleves litt enklere å puste. Noen får problemer med å sove fordi det er vanskelig å finne en behagelig hvilestilling. Kanskje har du mye kynnere nå, og det kan være vanskelig å avgjøre om det er kynnere eller fødsel på gang. I de fleste tilfeller kan man skille på kynnere og rier, ved at rier oftere er mer påvirkelig enn rier.


Fødsel uke 38

Etter dette vil det nyfødte barnet produsere få nye røde blodceller de første ukene, sannsynligvis på grunn av rikere tilgang på oksygen via lungene enn via morkaken i fostertilværelsen. Gjennomsnittlig antall røde blodceller vil falle til under millioner omkring uke til 8. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Terminkontroll ( uke 41-kontroll) Alle gravide får tilbud om terminkontroll på fødeavdelingen der de skal føde, når de er 7-dager over termindato fastsatt ved ultralyd. Svangerskapet er da ikke på overtid. Overtid i svangerskapet er når svangerskapet varer mer enn uker (2dager), eller dager over termindato fastsatt ved ultralyd.


Jeg har hatt løs mage og murringer i en uke nå, og det har modnet meg. Hadde diaré og vonde kynnere i går, så vi tok en tur på føden, og der viste det seg at jeg hadde rier på min. Vannet gikk i natt, og nå er jeg på sykehuset med vonde regelmessige rier.


Fødsel uke 38

Svar fra jordmor Marie: Hei. Slimproppen er ofte gjennomsiktig og iblant litt rosa blodfarget. Både lege og jordmor sier at jeg verken skal bade i badekaret eller i offentlige bad.


Trengte ikke de svelgetablettene man normalt pleier å få. Jeg er snart ferdig med svangerskap nummer og det er helt utrolig å tenke på. Lars-Kristian skjønner heller ingenting, og for ham har det nok gått – om mulig – enda fortere. Når du er gravid i uke så er nesten alle barnets systemer helt ferdige for å ta seg ut av livmoren. Livmortappen har i uke som regel begynnt å modne og mykes opp for å lette på fødselen.


Det er ikke farlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg