onsdag 4. september 2019

Kløe i underlivet kvinner

Vi skal se på noen av de vanligste årsakene som legen din gjerne vurderer på kontoret. Når man snakker om underlivet snakker man egentlig om to ganske ulike deler med forskjellig biologi, nemlig de ytre og de indre kjønnsorganer. Ikke bare på grunn av kløen, men ofte fordi den griper inn i det intime samlivet. Kløe i underlivet er plagsomt.


Pruritus vulvae er den latinske medisinske betegnelsen for kløe i området rundt kvinnens kjønnsorganer. Noen seksuelt overførbare sykdommer innebærer symptomer som kløe i underlivet hos kvinner.

Dersom man tror at kløen i underlivet kan skyldes dette, bør man teste seg så fort som mulig. Eksem eller andre hudforandringer. Infeksjoner i underlivet er en vanlig årsak til kløe nedentil.


Soppinfeksjon oppleves av over halvparten av alle kvinner i løpet av livet. Dette vil i tillegg til kløe gi symptomer som hvit, tykk utflod og svie nedentil. Menn kan også få soppinfeksjoner som kan gi kløe i underlivet. Det finnes mange årsaker til utslett og kløe i underlivet , noen mer vanlige, enn andre.


Som sagt ovenfor kan slike tilstander være et symptom på mer alvorlige situasjoner, sånn som kjønnssykdommer kan være en vanlig faktor som forårsaker kløe og svie i underlivet hos både menn og. Vanlige symptomer er svie, kløe og utflod som ikke lukter.

Symptomer ved sopp i underlivet er som regel endret utflod fra skjeden. Du kan også kjenne kløe og sårhet. Kommer den stadig tilbake, er det en risiko for underliggende sykdom, som for eksempel diabetes.


For mange oppleves det ekstra ubehagelig på grunn av at det er et intimt område som gjør at man føler det er litt tabu å snakke om. Mange kvinner er ikke i tvil når de merker en svie i underlivet. Området omkring skjeden, som betegner selve skjeden, venusberget og skamleppene føles varme, brennende og svært ubehagelig. Der er ingen tvil om at svie i underlivet er en plagsom lidelse som raskest mulig bør avhjelpes. Den vanligste plagen ved sopp i underlivet er endret utflod fra skjeden.


I tillegg til kløe eller svie i skjeden er typiske tegn på soppinfeksjon i underlivet hvit, tykk utflod. Sopppinfeksjon i underlivet er en vanlig tilstand. Nærmest alle kvinner opplever soppinfeksjon i underlivet en eller flere ganger i livet.


Plages du av kløe i underlivet ? De fleste kvinner vet hva det vil si å klø i underlivet. Enten de har vært på stranda og gått for lenge i badetøy eller de har vært så uheldige å få en kjønnssykdom. Både soppinfeksjoner og bakteriell ubalanse i underlivet er helt ufarlig, og kan behandles på en enkel og grei måte.


Underlivsplager kan skyldes så mye annet. Kvinne (26) har slitt med kløe og sårt underliv over lang tid. Når hun har sex med kjæresten gjør det vondt. Det tærer på forholdet hennes.

Det kan være ulike årsaker til at du opplever kløe eller vond lukt i underlivet. Finn ut forskjellen her, slik at du kan behandle plagene riktig. Tørre, røde og hovne slimhinner.


Sårhet ved samleie. Endringer i utflod. Det er så vanlig at det alltid er tilstede i underlivet. Det er først når det blir for mye av det at vi kaller det en soppinfeksjon.


Sopp i underlivet er vanlig. Det er som oftest kvinner som merker sopp i underlivet , men menn kan også ha det selv om de ikke har mange symptomer på det. Noen opplever også å få en psykisk knekk som følge av alle forandringene.


Kvinner som røyker kommer tidligere i overgangsalderen enn ikke-røykere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg