tirsdag 24. september 2019

Saftig eplekake med rømme

Dette er verdens beste eplekake ! Hemmeligheten ligger i rømme i kakedeigen. Rømmekake er jo utrolig godt, og sammen med epler blir dette fantastisk! En helt enkel eplekake med masse epler, sukker og kanel er bare så innmari godt. For enkelhetens skyld har jeg toppet hele den lune, nystekte kaken med en liten haug av vaniljeis. Da er det bare å hive seg over kaken før isen smelter.


Tips: Hvis du ikke har vaniljestang, kan du erstatte frøene fra stang med ts vaniljesukker. Her har du oppskriften på en stor og KJEMPEGOD eplekake i langpanne! Rømme i deigen gjør kaken veldig saftig og myk.


Stikk halvparten av eplebåtene med den tynne siden ned i deigen. Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene med den tynne siden ned i deigen. Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker.


Rmme gjr kaken myk og saftig , og toppingen med ntter og kanel gir. Kaker Ikke bare hvilken som helst kake en saftig , st og syndig sjokoladekake med deilig. Kaken ble god og saftig , med. Vi har en stor kasse på den ene hylla som bruker å være mer eller mindre full av frukt.


Eg var skeptisk i utgangspunktet, for eg var ikkje særleg glad i eplekake. Det gjekk ikkje lenge før all skepsis vart feia til side. Aromatiske og syrlige norske epler gir den beste baksten spør du meg.


Litt pisket krem, pisket rømme eller is er alltid godt til eplekake. Nå gir jeg deg også min aller beste eplekakeoppskrift. Det blir en raus, saftig og perfekt eplekake. Jeg har bakt denne gjennom mange år— og den er spist, testet og godkjent av sikkert hundre mennesker i min bekjentskapskrets. Saftig eplekake er alltid en suksess hos store og små.


Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss. Det finnes mange epletrær i landet vårt, og hvorfor ikke bruke eplene til en go saftig eplekake ? Servert med is eller krem blir dette en fullverdig dessert – som du også vil ha glede av påfølgende dager dersom det blir rester til overs.


Ha deigen i en liten, bakepapirkledt langpanne, på ca 22×cm. Følg med mot slutten av steketiden, for ovner steker ulikt. Siste tirsdag i september er Den Norsk Epledagen.


Hvorfor ikke feire med en utradisjonell eplekake med cottage cheese og uten tilsatt sukker. Eplene gjør kaken søt og saftig. Slik gjer du: Sett ovnen på 1grader.


Start med å dele eplene i terninger, strø. Sjokoladekake med rømme Min beste sjokoladekake. Den har vært brukt i alt fra bursdagsfeiringer til jobb. Saftig og veldig holdbar. Og den er rett og slett perfekt!


Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt. Andre oppskrifter med eple finner du her. Det er jammen meg ikke mye som topper en nystekt eplekake er helt vanlig ettermiddag. Så godt at det nesten ikke er lov!


Saftig eplekake med rømme

Og når eplekaken i tillegg er fylt med god vaniljekrem, ja, da må vi jo stå overfor en skikkelig suksess! Denne eplekaken er, som mange andre eplekaker, enkel å lage. Enkel og saftig eplekake. Eller kanskje naboen har et hvor du kan gå på slang?


Om du ikke har tilgang på epler i umiddelbar nærhet er de norske eplene heldigvis kommet i butikken nå. Deilig eplekake smaker best servert med pisket krem eller vaniljeis, men det kan også passe med en liten dæsj rømme eller kesam! Hvis du har mye epler, så kan du godt lage flere kaker og fryse de.


Den smaker like godt etter at den har vært fryst. Finn oppskriften her!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg