mandag 9. september 2019

Gravid tips

Gravid tips

Rask og trygg leveranse. Gravid for første gang. Når man er gravid for første gang, kan det være mye nytt å sette seg inn i. Her er en liten huskeliste og noen gode tips.


Gravid tips

Nyttige tips og råd til deg som er gravid. Om endringene i mors kropp, vektøkning, magestørrelse, sex i svangerskapet, morkake og navlesnor. Har du lyst til å bli gravid – nå?


Da bør du sjekke om du gjør alt riktig for å sikre at spiren sitter. Er du gravid for første gang, eller er du generelt bekymret for alt når du er gravid ? Vi har samlet spørsmål mange gravide har, og spurt jordmødrene Siri Von Krogh, Kjersti Pettersen, Marie Svedberg og Christina Nordkvelde om trygge råd: 1. Kan jeg slanke meg når jeg er gravid ? Når du er gravid skal du absolutt ikke slanke deg. Alt du som gravid trenger å vite om svangerskapet – om graviditetssymptomer, termin, uke for uke, kontroller,. Tips for å bli gravid Jeg som sikkert mange andre ventet lenge innen jeg bestemte meg for at tiden var inne for å få barn. Utdannelse og karriere hadde i mange år for meg vært førsteprioritet, og jeg sluttet ikke med prevensjon før i en alder av 34.


Tips uke eller tidligere Du er ikke gravid enda, men nedkomst kalkuleres ut fra første dag i siste menstruasjon fordi det er den sikreste datoen vi kan regne ut i fra. Sjekk eventuelt med legen din om det er spesielle forhold som må vurderes eller tiltak som bør settes i verk før du blir gravid - når det gjelder livsstil, miljøforhol risiko på arbeidsplassen, arvelige tilstander. Hvordan øke sjansen for å bli gravid ? Mange ønsker at det skal gå fort å bli gravid etter at de har bestemt seg. For å øke sjansen bør du blant annet sørge for å ha en sunn kroppsvekt, et sunt kosthol og holde deg unna røyk og andre rusmidler.


Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid. Vi savnet imidlertid en egen oversikt over pålegg, og fikk laget en i samarbeid med direktoratet og Hillesund. I løpet av graviditeten kommer kanskje kramper, rare drømmer og en sparkende baby i veien for din gode nattesøvn.


Gravid tips

Plusstid gir deg gode rå slik at du kan redde søvnen. IKKE si dette til gravide ! Kafétur med venninnene, et langt ba pusling med hobbyer, trening eller en helt stille kveld alene med fjernkontrollen – egentid gjør godt for kropp og sjel. Legg til rette for slike gode stunder. En del gravide synes at smaks- og luktesansen blir mer følsom enn den pleier. Lukter som de ikke har reagert på før, for eksempel matos og parfyme, gjør dem kvalme.


Enkelte kvinner forteller at de plutselig får avsmak for bestemte matvarer og smaker som de tidligere har likt, for eksempel kaffe, mat som er nedlagt i eddik, eller pepper. Vil du bli gravid med jentebaby? Ekspertene sier at alt kommer ned til tidspunkt for samleie, det er ikke bare å kjøre på og håpe på det beste.


Men hvis du prøver å bli gravid med en jentebaby finnes det noen tips som hjelper deg å øke sjansen for en jente. Kanskje er du bare veldig ivrig etter å bli gravid , eller du vil at barnet skal bli født til på et bestemt tidspunkt. Noen gravide opplever at akupunktur hjelper mot svangerskapskvalme. Tilskudd av vitamin Bfinnes vanligvis i multivitaminprodukter for kvinner, men dosene er gjerne for lave. Det mangler forskning på om høye doser kan være skadelig for fosteret.


Du bør alltid ta kontakt med legen din om bruk av legemidler. Dermed lekker syre fra magesekken opp i spiserøret og irriterer slimhinnene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg