mandag 23. september 2019

Vaksine feber baby paracet

Jeg ville ikke gitt paracet , om feber , ja. Men ikke uten feber pga. Tanteungen min gråt resten av dagen etter han fikk vaksiner, også helt uten feber. Adrian har hatt feber etter vaksine da var den så vidt over og nå i forrige uke i forbindelese med forkjølelse, også litt over 38. Og jeg synes jo såklart det er helt greit å gi paracet hvis baby bare hyler og hyler og tydelig har vondt, men liksom ikke stappe i dem paracet med en gang.


Gi paracet til baby med feber på 38. Spørsmål: Datteren min tok MMR vaksina for en uke siden i dag. Hun var litt snørrete og hostet litt da den ble satt, men hadde ikke feber , så helsesøster mente det gikk greit at hun fikk den.


Fikk beskjed om at hun kunne få feber fra en til to uker etterpå. Feberen som kommer etter vaksine har ingen misjon, derfor kan man gi paracet ved lavere temperatur. Personlig tolererer jeg at barna har høyere feber på dagti når jeg er våken. Har lavere terskel for å gi når jeg skal sove. Ved feber og ved kortvarige, lette til moderate smerter.


Paracet stikkpiller er et reseptfritt legemiddel som inneholder paracetamol. Brukes ved kortvarige, lette til moderate smerter som hodepine, tannpine og muskel- og leddsmerter, for eksempel ved forkjølelse og feber. Sander fikk ikke feber , men han var så utilpass at jeg ga han mg.


Jeg synes ikke terskelen for å gi paracet bør være så høy etter vaksine , men er sikkert delte meninger om det! Vaksiner gir hos mange en kortvarig periode med feber innenfor et tidsrom på uker etter at vaksinen er satt. MMR- vaksine ( vaksine mot meslinger, kusma og røde hunder) er en levende, svekket virusvaksine. En lett infeksjon med ett eller flere av de virus som inngår i MMR-vaksinen, er en forventet reaksjon som ses hos noen av de vaksinerte.


Er det sammenheng mellom tannfrembrudd og feber ? Noen studier viser ingen sammenheng, mens andre har vist at barn kan få noe forhøyet kroppstemperatur to dager før til to dager etter tannfrembrudd. Noen mener også at det er økt sjanse for at tennene bryter frem hvis barnet allerede har feber. Det er ufarlig å vaksinere et barn som er forkjølet eller litt ute av form på annen måte. Det er imidlertid vanlig å utsette vaksinasjonen ved akutt sykdom og ved feber over ˚C.


Barn som har hatt spesielle reaksjoner etter tidligere vaksinasjon og barn med alvorlig eller langvarig sykdom, bør vurderes av lege før vaksinasjon. De fleste personer får liten eller ingen reaksjon etter vaksinering. Det jeg lurer på er: er det farlig for en mnd gammel baby å ha nesten i feber ? Siden vi må vente timer mellom hver paracet , stiger feberen ganske raskt opp igjen, og det blir en del timer med høy feber. Jeg har prøvd å kle av han og ligge på kaldt rom, men det synes han tydelig er ubehagelig.


Helsesøster sjekker at barnet er friskt og spør om barnet tidligere har reagert på vaksiner. Det går fint å få vaksine selv om barnet for eksempel har en mild forkjølelse. De aller fleste får ingen eller kun en lett reaksjon på en vaksine.


Han har to råd: ta lidelsen under dyna og dropp trening når du har feber. Folkehelseinstituttet enig på ett punkt. Baby mnd forandret over natta etter vaksine innlegg 13. Babyen sin reaksjon på vaksiner – Graviditet. Feber etter vaksine – Graviditet, spedbarn og.


Irritabilitet, gråt, lett feber , diare og oppkast kan forekomme de første døgnene etter vaksinasjonen. Meslinger, kusma og røde hunder (MMR). Har barnet smerter og ubehag vil dette også lindres. Barn med feber bør først og fremst av hensyn til seg selv holdes hjemme fra barnehagen til det er feberfritt. Lett feber , uro, gråt, søvnighet, utilpasshet eller manglende matlyst hos små barn.


Hos små barn kan raskt stigende feber føre til feberkramper. Feberkramper er i seg selv ufarlig, men lege bør likevel kontaktes for å utelukke annen akutt sykdom. Feber over grader - På legevakten i Oslo gir vi foreldre råd om å gi paracet når barnet har feber over grader og er medtatte. Det kan hjelpe dem til å få sove ordentlig og til å få i seg drikke.


I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Barn får lettere feber enn voksne. C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg