onsdag 18. september 2019

Menstruasjon og gravid

Rask og trygg leveranse. Det går an å være gravid selv om man har mensen, men det er sjeldent. Nå er ikke jeg noen ekspert på svangerskap, dette er mitt første, men jeg er ganske sikker på at du ikke kan være gravid hvis du har hatt menstruasjon nå nylig. Kontakt legen for flere rå dersom du er bekymret over en uteblitt menstruasjon. Er det mulig å være gravid og få negativ graviditetstest?


En negativ graviditetstest betyr ikke at du ikke er gravid , det kan ganske enkelt bety at hCG-nivåene dine ikke er høye nok til at testen kan påvise hormonet i urinen din.

Din syklus dag for day Dag til Hvis du ikke er gravid , bli gammelt dødt vev skylt ut, og menstruasjon begynner. Ifølge henne er graviditet den vanligste årsaken til uteblitt menstruasjon hos kvinner i fruktbar alder. Det kan være umulig å overbevise en slik kvinne om at hun ikke er gravid , på tross av at det kan bevises medisinsk. I slike tilfeller er det nødvendig med tett psykisk oppfølging hos lege eller psykolog. Menstruasjon , ofte bare kalt mens eller mensen, er en månedlig blødning fra livmoren hos jenter og kvinner i fruktbar alder som ikke er gravide.


Menstruasjonen er en del av menstruasjonssyklusen, som er en fysiologisk syklus, det vil si et regelmessig gjentatt forløp i kroppen, som er styrt av kjønnshormoner. Uteblitt menstruasjon og graviditet. Hvis du har hatt ubeskyttet sex, kan menstruasjonen utebli fordi du er gravid.

Syklusen regnes fra første blødningsdag i en menstruasjon til neste første blødningsdag ( og ikke fra blødningen stopper til den begynner igjen!). Dersom første blødningsdag var 1. Om du er gravid eller ikke, kan du finne ut ved å bruke en svangerskapstest av urin. Den får du kjøpt på apoteket. Hvis du er gravid og ønsker abort, må du gå til lege så fort som mulig.


Ellers må du bestille time til svangerskapskontroll på helsestasjonen eller hos legen, men det haster ikke før du er cirka tre måneder på vei. For ifølge gynekolog og overlege Peer Høvik risikerer man nemlig å bli gravid dersom man har samleie under de siste dagene av menstruasjon. Ja, det kan faktisk skje.


Hun får vanligvis en bortfallsblødning som ligner en vanlig menstruasjon , noen dager etter seponering. Neste menstruasjon kommer vanligvis cirka en måned etter denne bortfallsblødningen. Angi dato for første dag i siste menstruasjon. Grunnlaget for beregningen er en svangerskapslengde på 2dager fra første dag i siste menstruasjon. Du kan ikke bli gravid etter at menstruasjonen har opphørt helt, men du bør imidlertid bruke prevensjon inntil du er helt sikker.


Det anbefales at du bruker prevensjon i måneder etter siste menstruasjon for å være på den sikre siden. Den gjennomsnittlige menstruasjonssyklusen er dager lang fra første dag i en menstruasjon til første dag i den neste. Er stort sett det svangerskapssymptomet som oppdages først, og som fører til at den gravide velger å ta en graviditetstest.


Andre forklaringer kan være graviditet, anoreksi, intensiv trening, bruk av enkelte medikamenter som p-piller, hormonspiral, antipsykotika, for tidlig overgangsalder.

Opphør av menstruasjon kan også skje ved underliggende sykdom. Er du mer enn uker gravid , og blør mer enn bare spotting (rosa på papiret eller en liten dråpe i trusa), skal du alltid ta kontakt med fødestedet. Blør du mer enn en dråpe skal blødningen sjekkes. Det er viktig å få avklart hva som er årsaken. Menstruasjonssyklusen er en prosess der produksjon av hormoner fører til eggløsning.


Dette gir kvinner muligheten til å bli gravid. Hvis egget ikke befruktes støter hormonene ut egget, som da fører til menstruasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg