fredag 27. september 2019

Smerte i leggen

Smerter i leggen kan skyldes skade eller betennelse i en muskel, sene eller bein, eller de kan komme fra overfladiske eller dype blodårer. Noen ganger kan smerter i leggen skrive seg fra en lidelse i kneet, hoften eller ryggen. Du forteller om leggsmerter som er verst ved gange, og som oppstod plutselig for en drøy uke siden.


Smerter oppstår ved bevegelse av den affiserte muskelen. Hevelse oppstår ofte. Les mer om muskellosjesyndrom.

Sykdommer i andre deler av muskel-skjelett-systemet enn leggen kan også bidra til at det oppstår smerter i leggen. Mange opplever smerter i og rundt leggen. Smertene er som oftest knyttet til muskulatur eller nærliggende ledd som ankel og kne. En annen mulig årsak til smerter og nummenhet i leggen kan være et ryggprolaps.


Hvis skiveprolapset klemmer på en nerve i nest nederste (L4) eller nederste (L5) korsryggsvirvel, så kan dette gi smerter i leggen din. Vi anbefaler jevnlig og tilpasset styrketrening for å normalisere funksjonen i nedre del av korsryggen din. Tegn på lungeemboli kan være smerter i brystet, pustevansker, svimmelhet og besvimelse.


Typiske symptomer kan være hevelse, misfarget hu eksem, sårdannelse, hudkløe, smerter og tyngdefornemmelse i benet.

Dersom en slik propp rives løs og finner veien til lungene, kan det fort bli alvorlig. Den ligger overfladisk, altså ytterst i leggen. Denne strekkskaden kalles ofte tennislegg. Strekkskader i den dype soleus-muskelen er også ganske vanlig. Utøveren kjenner en akutt stikkende eller skjærende smerte , lokal ømhet og noen ganger et søkk i muskulaturen.


Som oftest er det også hevelse og misfarging av. Diltiazem (brukes ofte til å behandle høyt blodtrykk og en type hjerte smerte kalt angina) Du kan diskutere med legen din om noen av disse forebyggende rådene kan være nyttig for deg. Leggkramper forårsaket av trening.


Er du plaget av leggkramper etter trening, kan du forsøke å få i deg rikelig med væske før treningsøkten. Han beskriver det som sårhet og svie i musklene. Blir ikke bedre av massasje. Vondt uansett om han bruker beina eller er i ro, uavhengig a. Det finnes mange forslag til hva man bør gjøre når plagene er kommet.


Det kan riktignok også være en blodpropp. Både en blodpropp i hjertet og et hjerteinfarkt kan ha sammenfallende symptomer. Men en blodpropp vil føles mer som en skarp, stikkende smerte.


Det føles verre når man puster dypt inn.

Nevropatisk smerte skiller seg fra vanlig smerte på flere måter, og for at legen skal gjenkjenne smerte , er det viktig at du prøver sette ord på hvordan det oppleves hvis du har slike symptomer som er beskrevet over. Snakk med legen din. Har du langvarig smerte ? Lær mer om nevropatisk smerte : Lever du med kroniske smerter ? Dersom man har blodpropp i leggen , vil man kunne kjenne smerte både ved gange og i hvile. Slike smerter vil normalt lindres dersom man hever den smertefulle kroppsdelen og holder den i ro.


Hoven fot eller arm øker mistanken om venetrombose. Diagnosen kan også stilles ved. Slike tilbakevendende smerter i leggen er ikke uvanlig etter en avrivningsskade som du sikkert primært hadde. I etterkant blir muskulaturen litt kortere og svakere og det kommer lett problemer.


I tillegg til det du har fått råd om, legg inn sykkeldager. Nå hadde jeg en god periode på en mnd der jeg bare var stiv og hadde mindre smerter. Men nå smalt det til igjen og jeg har fått store smerter i korsryggen med stråling nedover i venstre bein igjen.


Nummen i leggen både i siden og fremme på leggen. Stikkende smerter innimellom. Smerte er kroppens måte å si ifra på at du har skadet deg eller er i ferd med å skade deg.


Dette er en indikasjon på at du gjør noe feil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg