torsdag 19. september 2019

Pollenallergi symptomer

Det er svært viktig å få stilt riktig og tidlig diagnose, fordi en ubehandlet pollenallergi kan utvikle seg til astma. Ved pollenallergi renner ofte nesen, den klør, tetner til og man nyser. Mer enn prosent har pollenallergi. I overkant av prosent av befolkningen har pollenallergi , men graden av symptomer er svært individuell. Personer i alderen 5-år er mest utsatt for å få det.


Litt i underkant av én million nordmenn har pollenallergi , og forekomsten er økende.

Begynner du å nyse, får tett nese eller irriterte øyne hver vår eller sommer, har du sannsynligvis pollenallergi. Dette kan være plagsomt, men det finnes behandling. Pollenallergi – høysnue. Ved symptomer på pollenallergi.


Legemidler som demper allergisymptomer kan kjøpes reseptfritt på apoteket for kortvarig behandling. Ved langvarig behandling kan du ha krav på refusjon på blå resept. Dersom du er gravide eller ammer, og har behov for legemidler mot pollenallergi lengre enn måned.


Milde symptomer på pollenallergi kan ofte behandles med reseptfrie legemidler som allergitabletter og nesespray med kortison 7. For de som har moderate til alvorlige symptomer gir derimot denne behandlingen ikke tilstrekkelig hjelp, og da er det viktig å ta kontakt med lege.

Rennende nese, tett nese, nysing og at det klør i nesen og øynene er vanlige symptomer ved allergi mot pollen eller pelsdyr. Mange vokser av seg allergien etter 30-årsalderen. Anlegg for astma, atopisk eksem og høysnue ( pollenallergi ) er nært knyttet til hverandre. Symptomer hos voksne. Lignende symptomer har man ved forkjølelse, så hvordan skal man vite hva som er hva?


Mange tar feil og tror de har en langvarig forkjølelse, når det egentlig er pollenallergi de lider av. Dette er en plagsom tilstan men det finnes behandling. Hvis du har pollenallergi kan du oppleve ubehag når du spiser enkelte matsorter.


Disse plagene er mest uttalt ved pollenallergi , men kan også oppstå ved andre typer allergier. Mange feiltolker allergi symptomer , og tror det er en forkjølelse som har oppstått. Allergi eller forkjølelse? På fagspråket kalles pollenallergi for sesongallergisk rhinitt, på folkemunne høysnue. Typiske symptomer er rennede nese og øyne som både renner og klør.


Heldigvis finnes det nå gode behandlingsmuligheter, slik at barna skal slippe unødvendige plager. I enkelte tilfeller kan den debutere. Hvilke symptomer er det vi bør se etter om vi har mistanke om at barnet eller babyen har pollenallergi? Har du pollenallergi kan du fortsatt være aktiv i pollensesongen!


Da skal det viljestyrke til for å orke å tenke.

Daglig pollenvarsel, informasjon om pollensesonger, symptomer , nyheter, nærmeste allergispesialist, behandlinger m. Det finnes en rekke effektive legemidler som forebygger og lindrer symptomer på pollenallergi. Kari Lise Jacobsen Eidjar, fastlege og daglig leder hos Legevakt Vest, forteller at det er store individuelle forskjeller hvorvidt gjelder symptomer på pollenallergi. Rennende nese er et stort problem for mange, og noen plages også veldig av røde, kløende og rennende øyne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg