onsdag 25. september 2019

Hvordan beregne sykluslengde

Hvordan finnes sykluslengde ? Syklusen regnes fra første blødningsdag i en menstruasjon til neste første blødningsdag (og ikke fra blødningen stopper til den begynner igjen!). Dersom første blødningsdag var 1. Vi blir alle opplært til å tro at alle kvinner har sykluser på dager og at eggløsning er på syklusdag 1 men dette er faktisk en myte. Dette er bare statistiske gjennomsnitt.


Sykluslengde og eggløsningsdag varierer mye fra kvinne til kvinne – og faktisk også av og til hos hver enkelt kvinne.

For det er lettere å vite nøyaktig dato her enn for unnfangelsen. Svangerskapet regnes fra denne datoen, selv om du ikke blir gravid før omtrent to uker senere. Prosent er et begrep som brukes ofte i det daglige liv.


Rabatt og avslag, økning, endring, andeler, beregning av skatt og feriepenger, sannsynlighet, statistikk og mye, mye mer. Jeg har fortsatt AAP. Nå mener saksbehandleren min at jeg bør søke uføretryg da inntektsevnen er nedsatt med 1. Da jeg ble syk hadde jeg bare en deltidsjobb på.


Det er inntekt rapportert inn til a-ordningen i en viss periode før arbeidsuførheten inntraff som skal brukes for å beregne sykepengene, med mindre rapporteringen er mangelfull eller uriktig.

Hvilke inntekter som inngår når månedsinntekten beregnes, går fram av folketrygdloven § 8-29. Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). For å beregne det månedlige leiebeløpet er det brukt kalkulatoren Lån med restverdi. Da legger du inn beregningsgrunnlaget på 232. Hva som ligger i begrepet varierer, og regnes ut på forskjellige måter.


Du logger ikke inn for å bruke skattekalkulatoren, men velger inntektsåret du vil beregne skatten din for, og fyller ut antatt inntekt, formue og fradrag. Da vil du få estimert hva skatten din blir. Skattekalkulatoren tar ikke hensyn til: om du har lønn, pensjon, andre inntekter eller formue som er skattepliktig både til Norge og utlandet.


Lurer du på hvor lang bremselengde en bil har, og hvordan man kan regne ut dette? Svaret vil du finne her. Sykepengegrunnlaget er den inntekten som sykepengene blir beregnet etter, se Folketrygdlovens §§ 8-og 8-29.


Det er primært lønn og varige tillegg som skyldes personlig arbeidsinnsats som skal regnes med i sykepengegrunnlaget. I firmainnstillingene for Produkt er det angitt at Produktregister er grunnlaget for kostprisen. La oss illustrere dette med et eksempel: I følge produktmodulen gjelde. Ja, det kan ha betydning. En skjevdeling kan da bli urimelig.


Loven sier eksplisitt at ved vurderingen av et skjevdelingskrav skal ekteskapets varighet og ektefellenes innsats for familien vektlegges. Urimelighetsvurderingen vil avhenge mye av hvordan du blir stilt om skjevdelingskravet til din ektefelle godtas.

Hørt at man ikke kan få mer enn 266. Hvis du ser bort ifra alle andre forhold. Skjønner ikke den malen som står i teoriboka. Ganske blåst når det gjelder matte. Veit at alt egentlig kommer an på bil, vær osv.


Mange synes det er vanskelig å forholde seg til ett regelverk for alderspensjon. Det er flere kalkulatorer som automatisk regner ut hvor mye du må betale i skatt. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle inn noen poster. Vi mener at det er lurt å kunne beregne skatten manuelt. Slik sett får du bedre forståelse over hva som egentlig påvirker sluttsummen, ikke bare hva sluttsummen utgjør.


Du kan bruke bidragskalkulatoren til å beregne størrelsen på bidraget. I kalkulatoren ligger faktorene som er beskrevet på denne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg