fredag 20. september 2019

Milten smerter

Det er riktig at milten ligger i dette området. Milten har imidlertid ikke nerver som kan gi smerter av den typen du beskriver her. I det samme området ligger venstre sving på tykktarmen.


Pasienter som har smerter under venstre ribbensbue har veldig ofte en tilstand i tykktarmen som forårsaker disse symptomene. I mange år trodde man at milten ikke hadde noen funksjon, og akkurat som at man fjernet mandler og blindtarmen uten å nøle, så fjernet ofte kirurger også milten hvis de først hadde åpnet buken hos en pasient.

Her kan du lære mer om smerter i milten , samt tilhørende symptomer, årsak og ulike diagnoser ved vondt i milten. Smerter fra milten bør alltid tas på alvor. Milten i en voksen som veier mellom 1og 2gram. Milten gir en god immunrespons mot bakterier og rensing av blodet.


For å gjøre dette, milten ved produksjon av antistoffer mot visse bakterier, filtrering og fjerning av bakterier og infiserte røde blodceller fra blodsirkulasjonen. Som regel er det tilstanden som leder til forstørret milt som gir symptomene. Vanligvis er ikke milten følbar når legen undersøker pasientens buk.


Hvis milten er forstørret, vil den derimot kunne merkes som en oppfylning under ribbensbuen på venstre side i magen.

Milten produserer hvite blodceller som ledd i kroppens immunforsvar. I fosterlivet fungerer milten som et viktig bloddannende organ. Milten er et lymfatisk organ som ligger innskutt i blodbanen.


Hos voksne har milten en viss immunologisk funksjon og betydning for å bli kvitt gamle blodceller, men den er ikke livsnødvendig. Han hadde smerter i noen dager, men glemte så det hele. Seks uker senere kjente han hevelse under venstre ribbebue, og merket også litt ubehag ved fysisk anstrengelse. CT viste en cyste medialt i milten , med nærmest normal milt lateralt (fig 2).


Cysten målte ⋅ ⋅ cm. Septa ble beskrevet, men bare et lokulament. Symptomerne på forstørrelse af milten kan også være smerter i abdomen eller i ryggen – særligt i området omkring rygsøjlen.


Milten kan skades av stump eller gjennomtrengende vold mot buken og de nedre ribbena på venstre side, unntaksvis også ved diagnostiske prosedyrer. Siden milten er omhyllet av en kapsel, kan skaden innbefatte bare kapselen, bare miltvevet (subkapsulær skade) eller begge deler. Det kan også skyldes andre ting, inkludert banale og ufarlige ting, til psykiske ubehag eller organsykdom. Imidlertid er milten ikke er nødvendig for det menneskelige legeme: i noen tilfeller kan milten fjernes.


Uten milten kan også føre til en mer eller mindre normalt liv. Symptomer og årsaker Milt problemer kan manifestere seg på flere områder, men er ofte et problem å milten ledsaget av en stikkende smerter på venstre side av kroppen. I dag morges klokken våknet hun av veldige smerter i milt-området igjen.

Jeg så da på magen hennes, og hun hadde fått en kraftig hevelse over milten. Like etter sprang ut på do for å kaste opp. Vi vurderer å ta en tur til legen i dag også.


Har dere noen formening om hva dette kan være? Cervikal rotaffeksjon (C C5) Lesjon av plexus brachialis. Kan gi smerter baktil i skulder og svakhet i m. Det område, hvor milten er at være følsomme.


Ubehag eller smerter i venstre side af maven eller ryggen, kan denne smerte udstråle til venstre skulder. Denne smerte ofte opstår, når dele af milten ikke får nok blod og begynder at dø. Ikke at kunne spise et stort måltid.


En forstørrelse av milten kan føre til komplikasjoner som kan tilsi nødsituasjon oppmerksomhet. For eksempel, kronisk infeksjon, kan høy feber og sterke smerter signalisere forholdene som kan være livstruende. Det er også viktig å merke seg at en forstørret milt kan rives eller sprekke som et resultat av traume.


Milten fungerer som et filter i blodbanen og renser blodet for avfallsstoffer og skadede blodceller. Vi kan si at milten er en slags lymfeknute i blodbanen i stedet for i lymfebanen. Jeg drakk en del, og ble i god-formen, men nå i det siste har jeg følt smerter i milten.


Hva kan dette skyldes? Og om jeg hadde hatt kyssesyken, hvor lang tid ville det gått for meg å bli syk med tanke på min drikking. Kan dette skyldes min drikking forrige helg? Den siste tiden har jeg følt et kronisk trykk under ribbeina med smerter. Det er et slags dumpt, vedvarende ubehag og det føles regelrett som om det er noe der inne som presser på.


Jeg har også, først nå de siste 4-dagene, opplevd å bli veldig slapp, sliten og trøtt selv ved de minste anstrengelser. Den er kledd av en glatt bindevevskapsel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg