mandag 23. september 2019

Kolikk spedbarn

Kolikk spedbarn

Kolikk hos spedbarn. Babyer som har kolikk er ikke syke, men de gråter mye lengre enn babyer vanligvis gjør. Det finnes ingen kur for kolikk , men her er noen råd du kan prøve som kanskje kan roe ned babyen. Gråten er babyens måte å si fra om den er sulten eller trøtt, trenger kos eller kanskje har våt bleie. Dersom barnet ditt er frisk og har fin vektøkning, men likevel gråter i timevis, kan barnet ditt ha kolikk.


Mellom 5- av alle spedbarn får kolikk. Alle spedbarn er urolige i perioder og kan gråte 1-timer om dagen. Omtrent én av fire spedbarn i alderen 0-måneder gråter mer. Tilstanden kalles spedbarnskolikk. Effektiv hjelp med kolikk , gråt og søvn for spedbarn og baby.


Lær hvordan du kan roe ditt eget barn, og hjelpe barnet å sove bedre. Du kan få veiledning, delta på kurs eller kjøpe kurshefte og DVD. Vi kaller det kolikk når barnet har skriketokter mer enn tre timer av gangen, og mer enn tre ganger pr. Hva er kolikk hos spedbarn ? Man snakker om kolikk når et spedbarn - daglig eller nesten daglig og ofte på samme tidspunkt av døgnet - gråter utrøstelig i flere timer.


Kolikk spedbarn

Man vet ikke hvorfor barnet gråter, men man tror at det skyldes magesmerter, da barnet trekker benene opp under seg og knytter hendene. Det er vondt å ha et barn som gråter utrøstelig. Det er alltid en grunn til at barnet gråter, men det er ikke alltid lett å finne denne grunnen.


Som lege har jeg erfart den psykiske effekten kolikk kan ha på foreldrene. Mange mødre blir frustrerte og føler at selv om hun gir barnet den beste omsorgen, bare skriker det. Forholdet mellom den nybakte mora og faren kan også bli temmelig tynnslitt etter endeløse våkenetter med skriking. Noen av de første utfordringene man møter som nye foreldre er gjerne knyttet til søvn, og til barnets gråt. For lite søvn for seg selv, men også utfordringer i forhold til barnets søvn.


En baby som ikke klarer å falle til ro, som gråter og gråter, og som ikke er så lett å hjelpe å roe seg kan være svært stressende. Som foreldre føler man seg lett hjelpeløs og vet ikke lenger. Trekker beina oppunder seg, fekter med armene og presser hodet bakover. Trøst hjelper ikke.


Dette er typiske tegn på kolikk. Opptil én av fire spedbarn har kolikk. Det var som få en helt ny baby, sier foreldrene til Oda om da kolikken forsvant. Her gir de og helsepersonell sine beste råd til foreldre med kolikkbarn. Deretter avtar symptomene tredje til fjerde levemåned.


Barn med kolikk viser normal utvikling og vektøkning. Jeg har en gutt uker med kolikk. Lange gråteøkter dagen og natta lang.


Altså ærlig talt, Hvordan skal å knekke på kroppen til en liten baby fikse luft i magen? Hvorfor sverger så mange til kiropraktor? Fordi det er det det er: luft. Smertene er kraftige, skjærende eller huggende.


Kolikk spedbarn

De er som regel takvise og varer noen få sekunder av gangen. På samme måte er det med hester. De viser kolikksymptomer når de har smerter fra bukhulen. Vær sikker på at det ikke er noe annet enn kolikk i veien med barnet. Høy, vedvarende og utrøstelig gråt skal alltid undersøkes av lege før man slår seg til ro med at det er kolikk barnet har.


Andre sykdommer som kan gi høy vedvarende gråt er for eksempel tarmslyng, inneklemt testikkel eller en påført smerte. Det er blitt foreslått en hel rekke ulike tiltak for å dempe gråten hos spedbarn med kolikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg