onsdag 4. september 2019

Hva kan man ikke spise når man ammer

Hva bør jeg ikke spise ? Noen tror at ammende ikke kan spise mat som de ble anbefalt å unngå som gravide, for eksempel muggost og kjøtt som ikke er gjennomstekt. Men du kan fint spise disse matvarene når du ammer. På samme måte er det noen som tenker at de ikke bør spise mat som barnet ikke bør få i seg, som honning, for eksempel.


Hva kan man ikke spise når man ammer

Når du ammer er det ikke like mange begrensninger på hva du kan spise som da du var gravi men noen få matvarer bør du likevel være forsiktig med. Noen matvarer bør du holde deg unna når du ammer , men husk at det er langt flere matvarer du som ammer faktisk kan og burde spise ! Men hva når du har fått babyen din i armene, kan du da spise hva du vil? I utgangspunktet kan du leve som normalt. Selv om du ammer , er det viktig at du ikke bare tenker på alt som er forbudt, men heller fokuserer på at du får nok av alt du trenger. Husk at mat ikke trenger å være så komplisert, og at helt vanlig mat ofte er bra nok.


Følg myndighetenes kostrå og drikk mye vann. Væskebehovet ditt er økt, og mange kjenner seg tørste når de ammer. Ellers er det lurt å tenke på situasjonen du er i, og for eksempel lage mat du kan spise med en hånd hvis babyen ligger lenge til. Er det noen matvarer man bør unngå når man ammer ? Det fine er at bortsett fra å begrense hvor mye fet fisk du spiser , er det ikke noe spesielle matvarer du bør unngå når du ammer babyen din.


Koffein og alkohol er også greit, i fornuftige mengder – les videre for å få råd om dette nedenfor. Under svangerskap er det utallige linker om hva en ikke ¨må spise når en er gravid. Kunne vi ikke skrapt sammen en liste hva det er mest normalt barna reagerer på og du ikke bør spise nåe du ammer. Snuppa er litt plaget med vondt i magen, så lurer på om det er noe jeg spiser ? Vet jo at alle kan reagere forskjellig,.


Skjul at jeg er logget inn. Kan man drikke et par glass vin selv om man ammer 1? Men jeg spiser mindre løk nå for jeg har hørt at det kan gi økt luftdannelse hos barnet. Men de gangene jeg har spist det, har ikke sønnen min reagert på det. Vet at noen ikke kan drikke brus da vatnet får vondt i magen.


Ei venninne kunne ikke drikke brus med første barnet, men hadde ikke problemer med brus med barn nr to. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Det er visse matvarer man bør unngå når man ammer fordi de ikke er bra for babyen din.


I løpet av denne tiden må du virkelig passe på hva du spiser. Det er ikke nødvendig å overspise, som mange mennesker kan anbefale. Det som derimot er sant når man sier at hun spiser for to, er at hun bør tenke på to personer når hun spiser. I Ungarn sier mange at man ikke kan spise kål, kålrabi, blomkål og lignende. Du kan spise fisk og sjømat selv om du ammer , men det finnes unntak fordi noen typer fisk og skalldyr inneholder miljøgifter som kan gå over i. Vær allikevel oppmerksom på at både disse og flere matvarer kan gi plager hos enkelte babyer.


Dersom babyen stadig får bleieutslett eller later til å få vondt i magen, kan du jo ser hva som skjer hvis du unngår den spesielle matvaren du mistenker forårsaker dette. Ooogså blir det litt alkoholer innimellom og da. For det er (etter min mening) ikke noe problem å drikke et par glass selv om man ammer , i hvert fall ikke etter babyen har begynt å bli litt større.


Yeah, so pretty simple. Jeg tror også det er meget forskelligt, hørte på et tidspunkt at det man spiser under graviditeten også kan spises når man ammer , men synes ikke helt den holdte. Men en ting jeg har rigtig dårlige erfaringer med er røget mad. Tror den kraftige røgsmag specielt fra fed mad som bacon går i mælken. Havplanter og taremel inneholder jo men innholdet varierer veldig og kan nå skadelige nivåer.


Hva kan man ikke spise når man ammer

Sjekk at inntaket av jod fra slike produkter ikke overskrider anbefalt inntak. Unngå å spise produkter hvis du ikke vet hvor mye jod som er i produktet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg