mandag 16. september 2019

Purreløk amming

Denne maten bør du unngå under amming. Du frykter kanskje jordbær, honning, løk, reker og skalldyr og mens du ammer? Les mer om amming og kosthold på Helsedirektoratets nettside. Kan det jeg spiser eller drikker gi magevondt hos barnet? Mange får høre at de ikke må spise for eksempel kål, løk, jordbær, reker eller drikke brus mens de ammer.


Men forskning har ikke vist noen sammenheng mellom disse matvarene og luft i magen hos barnet. Jeg bruker ofte purreløk i varm mat, så det jeg gjør når jeg har kjøpt inn og brukt det jeg skal er å kutte hele purreløken i tynne ringer som jeg hiver i en plastboks i frysen. Da er det enkelt å ta opp det jeg trenger til en omelett eller gryterett.


Den egner seg ikke til å bruke rå etter at den har vært frosset, syns jeg. Jeg har ikke turt å prøve så my løk den gangen her, men har spist bittelitt purreløk , men hun har ikke reagert på det. Hun reagere heller ikke på brokkoli. Inspirert av amming og slanking tråden nedenfor: Jeg fullammer, i de siste dagene har jeg tenkt at jeg har lyst itl å gå ned noen få kilo, og har prøvd å kutte litt ned på karbohydrater.


Har ikke spist brø kun Ryvita-knekkebrød- men har spist ris, pasta, osv. Har spist litt mindre generelt. Purre er lange og tynne løkstengler som sprer seg i grønne toppblader.


Hele planten kan spises, men den grønne og den hvite delen har litt ulike egenskaper. Purre virker liksom litt tyngre enn vårløk. Man må vel også ha ganske så mye vårløk for å f. Usikker på det med smaken.


Dere som har erfaring, vet dere om babyer får luft i magen når mor spiser bare vanlig gul løk, eller gjelder dette alt av løksorter? Dette er et spørsmål de fleste av våre kursdeltakere får fra nybakte mødre. Ikke helt uventet, for jeg husker selv hvor keen jeg var på å få tilbake min egen kropp med en gang etter jeg fikk barn. Vi bryr oss om ditt personvern. Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data.


Burotallergikere kan få kryssreaksjon dersom de spiser løk, hvitløk, selleri, persille, purreløk , paprika, honning eller ulike krydder (1), (4). Reaksjonen kan utebli dersom matvaren er kokt, stekt eller hermetisert (1). Fres grønnsakene myke i litt olje i varm stekepanne sammen med blomkålen og skivet hvitløk. Tilsett soya, sweet chili og sesamolje. Server laksen med grønnsaker og ris.


Strø i sesamfrøene. Dersom man har så store plager at behandling er nødvendig, kan både antihistaminer og lokale steroider brukes. Ved svangerskap har det lenge vært tradisjon for å velge en eldre type antihistamin (førstegenerasjonsantihistamin). Amming og legemidler - Alfabetisk oversikt - alfabetisk oversikt.


Ha laksen i en form, hel over litt sitron, cream fraiche - så purre og bacon på toppen. Noen dråper sitron kan has oppi for friskere smak. Kepaløk (gul, rød og hvit) har en skarp og aromatisk smak. Den gule er den vi kjenner som v anlig løk.


Gul og hvit er fine til steking, mens den røde (rødløk), som er litt mildere, egner seg best rå til salater og sylting. Bestill billige flybilletter, hotell og leiebil. Velg blant mer enn 1destinasjoner verden over, og finn våre beste priser med Lavpriskalenderen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg