fredag 13. september 2019

Hjerte karsykdom

Hjerte karsykdom

ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Tette blodårer er en vanlig årsak til mange hjerte - og kar sykdommer. Undersøkelse for hjerte - og karsykdom hos pasienter med diabetes (uten kjent kardiovaskulær sykdom) - kun ved klinisk mistanke.


De fire hyppigste hjerte - og karsykdommene. Se tabeller med tall for hjerneslag, hjerteinfarkt, atrieflimmer og hjertesvikt lengre ned i artikkelen. For de som rammes og overlever, kan hjerte - og karsykdom forårsake betydelig tap av livskvalitet. På denne siden kan du lese mer om ulike hjerte - og karsykdommer, risikofaktorer og behandlinger. Innholdet på sidene ligger på lhl.


Forebygger alkohol hjerte - og karsykdom ? De senere årene har det stadig kommet signaler fra medisinske forskere om at alkohol kan ha en forebyggende effekt mot hjerte - og karsykdom. Spesielt gjelder det sykdommer i koronararteriene (kransårene) - angina pectoris, hjerteinfarkt, plutselig hjertedød. Utviklingen av alvorlig hjerte - og karsykdom henger sammen med høyt blodtrykk og høyt innhold av fettstoffet kolesterol i blodet. Dersom en legeundersøkelse avdekker disse symptomene, vil man få beskjed om å være på vakt.


På verdensbasis varierer risikoen for forskjellige typer hjerte-karsykdom også fra sted til sted. Sammenlagt dør høyest antall mennesker av hjerte-karsykdom i Europa og Det vestlige stillehavet. I alle verdensdeler står iskemisk og cerebrovaskulær hjerte-karsykdom for flesteparten av dødsfallene. Hjerte-karsykdom i verden. To hyppige, alvorlige sykdommer i hjerte og kar med åreforkalkning som årsak er akutt hjerteinfarkt og akutt hjerneslag.


Antall personer med hjerte - og karsykdom vil øke i årene framover. Nedgangen i antall førstegangstilfeller av hjerteinfarkt i aldergruppene over år de siste tiårene oppveies av et høyere absolutt antall eldre i befolkningen. I årene framover forventes det at: Både andelen og antallet som lever med hjerte - og karsykdom vil øke.


Hjerte karsykdom

Råd om livsstilstiltak danner grunnlaget for forebygging av hjerte - og karsykdommer. Den reviderte retningslinjen har vektlagt de spesielle forhold som gjelder for personer med påvist hjerte - og karsykdom eller særlig høy risiko for slik sykdom. Hjelp til røykeslutt er det viktigste tiltaket for de som fortsatt røyker. Influensavaksine og hjerte - og karsykdom Pasienter med høyt blodtrykk kan redusere sin risiko for dødsfall om de vaksinerer seg mot influensa. Det viser forskning som nylig ble presentert under kongressen European Society of Cardiology (ESC) i Paris.


Ikke støtte for primærforebygging med ASA hos diabetikere – Jeg tror ikke siste ord er sagt i denne saken, og vi vil gjerne ha litt mer data på dem med høyest risiko, sier professor og OUS-avdelingsleder. Statiner er førstevalget for å redusere hjerte - og karsykdom. I Helsedirektoratets retningslinjer vil lave HDL-kolesterolnivåer, abdominal fedme og legemiddel-behandlet hypertensjon, alle være tilstander som kan ledsages av hypertriglyseridemi, som forsterker indikasjonen for statinbehandling utover standard risikofaktorer, som alder, kjønn, røyking, blodtrykk og totalkolesterol. Forekomsten av hjerte - og karsykdom har falt betydelig de siste årene i Norge.


Det finnes gode muligheter for forebygging og behandling. Dette kan gi en økt følelse av kontroll, som er med på å redusere frykt. Sammenliknet med hjerte - og karsykdom er både kreft og Alzheimers forbundet med dårligere prognoser. Den hjerte - og karsykdom vi ser hos diabetikere er i prinsippet den samme som hos ikke-diabetikere.


Diabetes kan naturligvis i seg selv gi mer hjerte - og karsykdom , men det er mer sannsynlig at diabetikere har flere tradisjonelle risikofaktorer for hjerte - og karsykdom enn andre. Hvor kommer åreforkalkningen inn i bildet? Her omtales kun de vestlige hjerte - og karsykdommene som hjertekrampe, hjerteinfarkt, hjerneslag, røykeben o. Det er mange årsaker, eller risikofaktorer, som fører til hjerte - og karsykdommer.


Hjerte karsykdom

Jo flere risikofaktorer, jo større sannsynligheten for at en utvikler åreforkalkning og hjerte - og karsykdom. Som hjerte - og karsykdommer betegnes sykdommene i pulsårene (arteriene) i hjertet og resten av kroppen. Sykdommene er hovedsakelig forårsaket av åreforkalkning.


Avhengig av hvor i kroppen åreforkalkningen er mest utbredt, kan den gi forskjellige symptomer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg