torsdag 26. september 2019

Mine egenandeler

Bestill frikort, se hvor mye du har betalt i egenandeler og hvor mye du må betale for ulike helsetjenester som lege eller fysioterapeut. Helsenorge-tjenesten Frikort og egenandeler krever at du har. Når du har fått e-resept av legen, kan du logge inn på. Vær forsiktig med lenker du mottar fra andre.


Gjelder det bestilling, refusjon eller dekning av reiser,. Er du medlem av folketrygden i Norge og er statsborger enten. Dersom du har rett til fastlege, kan du selv finne og bytte. Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse.


Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt. Hensikten med frikortordningene er å sette et tak for hvor mye hver enkelt skal betale i egenandeler i løpet av et år. Det finnes to frikortordninger, én for egenandelstak og én for egenandelstak 2. Den nye tjenesten trer i kraft mandag via portalen helsenorge. Der kan du klikke på mine egenandeler og få oversikt over hvor mye du har betalt i egenandeler og hvor mye som er utbetalt i. Når du henter ut legemidler og utstyr på blå resept må du betale en egenandel hvis du ikke har frikort (se neste del).


Mine egenandeler

Skal du finne eller bytte fastlege, se hvor mye du har betalt i egenandeler , eller bestille Europeisk helsetrygdkort? Da skal du til den offentlige helseportalen helsenorge. Har du en eller flere elektroniske resepter, e-resepter, kan du finne en oversikt over de som er gyldige, hvilke legemiddel og andre varer du og barna dine under år har fått utlevert, og hvor mange utleveringer som eventuelt gjenstår. Alle privatpersoner må betale en egenandel ved bruk av det offentlige helsevesenet. Oversikt over egenandeler på helsenorge.


Med bakgrunn i Prop. Du kan ha med én medhjelper gratis. Egenandeler oppdateres automatisk på TT-kortet. Ved sykebesøk på Ahus er egenandelen 1kroner for voksne, og kroner for barn.


Mine egenandeler

Som medlem i folketrygden betaler man bare en bestemt del av utgiftene ved helsetjenester fra det offentlige. Dette kalles for egenandel. Der finner du i tillegg annen helseinformasjon, som informasjon om fastlegen, vaksiner, reiserefusjoner, egenandeler og annet. På grunn av stor pågang fra medlemmene har NFF bedt Helsedirektoratet informere om etatens opplegg for informasjon til pasienter om fjerningen av sykdomslista fra 1. Hos lege og andre behandlere med driftsavtale må du betale en egenandel. Mine resepter ble lagt ned 15.


Det samme gjelder medisiner på blå resept. Her får du en oversikt over hva som gjelder av regler for egenandeler og mulighet for refusjon av utgifter ved helseplager. Søk, nyheter og nyttige nettsider samlet på ett sted. Vi gjør nettet nyttigere! Frikort er ansltt til ha kt utgiftene med 3millioner kroner, iflge Helfo.


Frikortordningene skal skjerme deg mot for hye utgifter til egenandeler. Apotek, behandlere, helseforetak og andre tjenesteytere og virksomheter som kan innkreve egenandeler som inngår i egenandelstak og egenandelstak skal, uten hinder av taushetsplikt, sende inn opplysninger som nevnt i § første ledd til Helsedirektoratet, i det format Helsedirektoratet fastsetter. Det betyr at de med store helseutgifter og som oppnår frikort, får en reell nedgang i utgiftene til egenandeler. Regjeringen foreslår at egenandelstakene ikke endres.


Hadde du frikort i fjor trenger du ikke søke om nytt frikort. Det er litt forskjell om fastlegen tar ekstra for blodprøver eller ikke, noen gjør andre ikke. Sykehusene tar ikke noe for blodprøver. Jeg jobber i helsevesenet (kommunehelsetjenesten) og vi får alt blodprøveutstyr gratis fra sykehuset, så rart om fastlegene ikke gjør det.


Hvis de ikke betaler for det så er det frekt å ta betalt for blodprøver.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg