torsdag 26. september 2019

Tacokrydder hjemmelaget

Tacokrydder lager du enkelt selv! Fyll tacokrydderet på glass med lokk til neste tacokveld. Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang. Serveres med for eksempel økologiske tortillas, hjemmelaget salsa, guacamole, tomatsalsa og annet godt tilbehør som tomater, mais, salat, ost og rømme.


Alle tex-mex-oppskriftene finner du samlet her. Hjemmelaget tacokrydder lager du lett.

Hvis en ser på ingrediens-lista på for eksempel Santa Maria sitt tacokrydder , så vil en fort oppdage at den enkeltingrediensen det er mest av, er sukker. Vi snek inn et hjemmelaget tacokrydder i test. Tidligere i sommer testet Dagbladet ferdige kryddermikser for taco. Sylvia Vavik er meksikansk kokk og driver kurs- og cateringfirmaet.


Fredagstaco med hjemmelaget tacokrydder ! Det beste tacokrydderet lager du selv! Jeg vet det – har vært der mange ganger selv – du tar posen med ferdigkjøpt tacokrydder og drysser over kjøttdeigen, så vips er middagen straks klar. Her bruker vi tørr krydder som knuses i en stor morter.

Har en ikke morter så bruker man en blender. Men erfaring tilsier at det har en tendens til å sette seg lukt i blenderen da, og at den fungerer best med store porsjoner. Det er ikke vanskelig å løfte tacomiddagen.


Noen hjemmebakte lefser og kjøttdeig med hjemmelaget tacokrydder. Med hjemmelaget krydder smaker tacoen ekte og godt, og du har full kontroll på saltinnholdet. Jeg har også alltid bare kjøpt vanlig tacokrydder i butikken. Enkelt og greit, ikke sant?


Det tar deg kanskje ikke minutt engang å lage ditt eget. Ferdig kjøpte pakker med tacokrydder inneholder rundt karbohydrater! Lag et hjemmelaget bilde, som passer til mottaker. Her setter bare fantasien grenser for hva du kan gjøre.


Rammer fåes billig på ikea. Man kan og knuse disse på benken med en liten klubbe men dette er litt mer bry. Vi er glad i tex mex-mat og lager like gjerne fajitas og chili con carne som taco.


Eller drikker Margarita til. Er du forbreredt og har denne krydderblandingen i matskapet kan duften og smaken av Texas og Mexico fylle kjøkkenet på et blunk. Det blir likevel langt billigere og mer smakfullt i lengden.

Når du lager ditt eget tacokrydder er det dessuten enklere å kontrollere saltinntaket. Denne oppskriften gir nok krydder til en omgang taco. Lag dobbel eller trippel porsjon hvis du ønsker å ha ekstra liggende til neste gang.


Dette er populær hverdags- eller helgemat for både store og små, og du kan lage den så hot eller mild som du ønsker. Oppskriften er hentet fra TRINES MAT, og er selvsagt laget med hjemmelaget tacokrydder. Ja, for det er sånn at det beste og sunneste tacokrydderet lager du enkelt selv.


Prøv også hjemmelaget tomatsalsa og også grønn salsa verde (urteolje i blender).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg