tirsdag 24. september 2019

Kan gravide spise hamburgerrygg

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Bakgrunnen er dyreforsøk som viser at store mengder ingefær kan gi økt risiko for abort. Kan man ikke spise roastbiff og hamburgerrygg pålegg fra delikatessen?


Man skal helst unngå rått eller rosa kjøtt, men det er ikke veldig farlig om du spiser det av og til. Norske helsemyndigheter sier gravide ikke bør spise dette, på grunn av bakterieinnhold.

Frukt og grønnsaker er veldig bra for gravide , så lenge det vaskes godt først. Mange lurer på om jordbær er trygt å spise. Svaret er ja, jordbær kan gjerne nytes gjennom hele svangerskapet. Gravide kan trygt spise honning.


Skadelige bakterier og parasitter kan gi deg infeksjoner som påvirker barnet. Vi anbefaler på det sterkeste at du gjør deg kjent med og følger kostrådene som gjelder kjøtt, i tillegg til alle generelle kostråd for gravide på Matportalen. Egg er et svært næringsrikt pålegg.

I tillegg til verdifulle proteiner, vitaminer og mineraler inneholder egg også en del jod som mange gravide får for lite av. I enkelte deler av landet kan blant annet reinkjøtt fremdeles inneholde forurensning etter Tsjernobylulykken, og vil dermed inneholde noe radioaktivitet. Jeg trodde man KUNNE spise kokt skinke som gravid ? Hvis du legger mye på deg i svangerskapet, så kan det medføre helserisiko for både deg og babyen, særlig dersom du var overvektig eller svært overvektig før graviditeten.


Det kan derfor være klokt å begrense vektøkningen, avhengig av hvor mye du legger på deg. Samtidig bør du ikke slanke deg når du er gravid. Om du virkelig har lyst på litt salami eller. Kan jeg spise sushi nå som jeg er gravid ? Og hva med brie, salami, rømme og sopp?


Hvilken festlig dessert passer for min gravide ? Upasteuriserte oster som er varmebehandlet godt, for eksempel på pizza og gratenger, er trygge å spise for gravide. Kjøtt er en viktig kilde til flere næringsstoffer. Gjennom varmebehandling over ºC i mer enn sekunder vil Listeriabakterien dø. Du kan derfor fint spise alle ostetyper som du vet har vært varmebehandlet godt.


Her får du en fin oversikt over spekemat i svangerskapet.

Du kan spise kjøtt som gravid , men da er det noen ting du bør tenke over først. Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen. Bare vær sikker på at sushien kommer fra et sted som er rent og ordentlig.


Om du skal lage sushi selv, kan du sjekke Slik lagar du sushi som er trygg å ete fra Mattilsynet. Her risikerer du rett og slett å bli syk hvis du spiser maten etter holdbarhetsdatoen. Les også: Slik spiser du miljøvennlig. De fleste andre matvarene er merket med best før – og det trenger ikke bety mer enn at smaken kan endre seg litt etter den angitte datoen.


Disse kan du smake på uten at det er farlig. Når du er gravid er det viktig å spise sunt og variert, slik at du får i deg alle næringsstoffene du og barnet trenger. Det er bare noen få matvarer som kan inneholde mikroorganismer eller stoffer som kan være skadelig for barnet i magen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg