torsdag 19. september 2019

Lavt undertrykk blodtrykk

Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere. Han forteller at lavt blodtrykk også kan forekomme ved graviditet, som bivirkning av enkelte legemidler eller ved akutt og kronisk sykdom. Lavt blodtrykk er oftest ikke tegn på sykdom. Det var et lavt blodtrykk , men ikke farlig. Når overtrykket er under 1kalles det hypotensjon som kan skyldes mange ting.


Men sjeldent noe alvorlig. Om blodtrykket synker hurtig bør du derimot være på vakt. Ikke minst om pulsen samtidig øker.


Imidlertid er vi mennesker forskjellige, mens noen har høyt blodtrykk uten at vi kan finne en årsak, er dette også tilfelle for mennesker med lavt blodtrykk. Derfor bør du ta Lavt Blodtrykk på Alvor. De fleste av oss tenker at jo lavere en blodtrykksmåling er, desto bedre er det.


Hvis blodtrykket blir for lavt oppstår symptomer som slapphet, svimmelhet og besvimelse. Et vedvarende lavt blodtrykk gir i de fleste tilfeller ingen symptomer, det er en normaltilstand for mange. LES OGSÅ: Hva er CRP og hvor høy kan den bli? Et annet eksempel er hvis du besvimer når du ser blo forklarer Sollien. Kan ha mange årsaker.


Symptomer: svimmelhet, omtåkethet økende til besvimelse. Jeg er en dame på år. Har vært til utredning i over år for svimmelhet. Om moren din har hatt hypotensjon, er det sannsynlig at du også vil oppleve det.


Siden lavt blodtrykk ofte ikke gir velkjente symptomer, blir det sjeldent behandlet. Blodtrykket er det trykket som blodet utøver mot veggen i blodkarene, når det strømmer gjennom disse. Med blodtrykket mener vi som regel det arterielle blodtrykket , altså det blodtrykket som måles i arteriene (pulsårene). Blodtrykket angis med to tall atskilt av en skråstrek.


Det er dette blodtrykket som måles på legekontoret. Finn klinikker, priser og les anmeldelser. Vanligvis gir ikke lavt blodtrykk noen særlige symptomer og plager, men dersom det blir unormalt lavt kan det føre til ustødighet, svimmelhet og besvimelse. Nei, lavt blodtrykk (også kalt hypotensjon) er i utgangspunktet ikke farlig. Det finnes ikke noen klar grense mellom normalt blodtrykk og for lavt blodtrykk.


Hvis du ellers har det bra, er det ikke usunt å ha for lavt blodtrykk. Det er lavere undertrykk enn jeg pleier og har besvimt ganger allerede selv om jeg ikke har veldig lavt blodtrykk. Hvis du har én høy blodtrykksmåling, må du måle blodtrykket ved to eller flere anledninger for å bekrefte at du har høyt blodtrykk.


Du bør også måle blodtrykket i begge armene. Er tallene høyere enn de burde være, anbefales livsstilsendringer som kan senke blodtrykket (for eksempel gjennom kostholdsendringer, mosjon og røykeslutt). For lavt blodtrykk - kommentarer side 2. Fortsettelse av kommentarer fra side om for lavt blodtrykk. Det kommer en gang i mellom, og har funnet en god kur som virker godt for meg. Man kan selvfølgelig ha disse symptomene uten at det er noe galt med blodtrykket , så det anbefales å gå til lege for å finne ut hva dine verdier er.


At noen har høyt blodtrykk betyr altså at de også har høyt blodtrykk når de normalt sett ikke burde hatt det, for eksempel når de hviler. For mange kan for lavt blodtryk behandles med simple ændringer i kost og livsstil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg