fredag 6. september 2019

Symptomer på allergi

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Her kan du bestille klargjøring.

Finn informasjon om din resept her! Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Har du symptomer som tett nese, nysing og kløe i øynene trenger det ikke være forkjølelse. Det kan være at du har en allergi. For å slippe ubehag og kunne leve så normalt som mulig, er det derfor viktig å finne ut av hva som forårsaker dine symptomer.

Symptomer på allergi. Rennende nese, tett nese, nysing og kløe, samt rennende og kløende øyne er vanlige allergisymptomer. Men til forskjell fra en forkjølelse, går ikke allergien over etter noen uker.


Andre utslett som minner om meslinger og røde hunder, kan opptre en sjelden gang ved intoleranse for tilsetningsstoffer som benzoater og azofargestoffer på samme måte som ved medikamentell allergi. Luftveiene og øyne. Opplever du tett og rennende nese, nysing, irritasjon i halsen og røde, kløende og irriterte øyne, er dette typiske symptomer på allergi og et tegn på at du reagerer på noe i omgivelsene dine og opplever en allergisk reaksjon.


Dersom et barn har denne allergien kan det derfor være lurt at barna i barnehagen ikke tar med ytterklær inn, for eksempel. De fleste pelsdyr kan gi allergiske symptomer hos de som har utviklet antistoffer, ifølge indremedisineren. Flere kan også ha en lang rekke andre symptomer som leddplager, håravfall, diaré eller forstoppelse, og hos barn dårlig lengdevekst, sier overlege ved Oslo universitetssykehus og førsteamanuensis ved Institutt for klinisk medisin, Knut E. Reaksjonen spenner fra milde til alvorlige symptomer og kan inkludere utslett, elveblest, nesetetthet, brekninger og andre mageplager. Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, legespesialister, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgruppe eller journalister. Forfatter, dato, og yrkesbakgrunn oppgis på alle nyere artikler.


De fleste barn vokser av seg allergi mot egg, melk og hvete innen skolestart. Det er derfor viktig å revurdere diagnosen regelmessig, for å unngå unødvendige dietter. Noen svært få personer reagerer selv på de minste mengder av maten de ikke tåler og må ta andre hensyn enn de fleste med matallergi.


Man kan få ubehag i munn og svelg når man spiser rå frukt og grønnsaker. Det er vanlig å reagere på nøtter, kiwi, rå gulrøtter, epler, pærer, selleri og forskjellige typer urtekrydder.

Noen pollenallergikere får reaksjoner på mat kun i pollensesongen, mens andre får symptomer hele året. En av ti barn vil kunne ha symptomer på astma eller eksem, enda flere har høysnue. I mange tilfeller dreier det seg om en arvelig tilstand. Hvis en av foreldrene har allergi , er sjansen omtrent prosent for at barna blir allergiske. Er begge foreldrene allergiske, øker risikoen til cirka prosent.


Allergier er vanlige. Derfor vil det utvikles symptomer ved kontakt med stoffer (allergener) som vanligvis ikke er sykdomsfremkallende. Dermed utløses allergiske symptomer. Les mer om allergi. Hvis du får en unormal reaksjon når du spiser hvete skyldes det at kroppen din reagerer på hveteproteiner i maten.


Det finnes flere hveteproteiner. Hvilke som gir allergisk reaksjon varierer fra person til person, men vanligvis er det glutenproteiner. Under allergityper kan du finde symptomer på de specifikke allergisygdomme eksempelvis pollenallergi. Hvornår får du symptomer.


De fleste med allergi over for husstøvmider har symptomer hele året. Nogle har især symptomer i sengen om natten eller om morgenen. Hvis du har astma, kan symptomer om natten også have andre årsager. Derfor kan det indimellem være svært at vide, om er det forkølelse eller allergi. Hvis dine symptomer bliver ved at vende tilbage, så kan det være et tegn på , at du har allergi.


Enkelte eggallergikere kan også få symptomer av os fra steking og damp fra eggekoking og kan da reagere med. Små barn kan få symptomer når de begynner med gluten i kosten. Eksempler på symptomer kan være: Manglende vektøkning og vekst.


Diaré (mer vanlig) eller forstoppelse (mindre vanlig) Blek hud. Eldre barn kan bli veldig slitne og slutte å vokse som normalt. Diffuse symptomer Diffuse symptomer som uopplagthet, utilpasshet, blodmangel og depresjon, i tillegg til tarmplager og leddsmerter, kan være tegn på cøliaki, ifølge professoren.


Krigføringen mellom gluten i tarmen og kroppens eget forsvar fører til en betennelsesreaksjon slik at overflaten til tynntarmen skades.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg