tirsdag 17. april 2018

Kondisjonstrening

Alle varer sendes direkte fra lager i Oslo rett hjem til deg. Få 1dagers åpent kjøp, og gratis bytte av varen. Klar for helt ville tilbud? Er kondisjonstrening nytt for deg er det viktig at de første øktene er rolige. Mange tar for hardt i de første gangene – og da er sjansen større for at du sprekker og dropper hele prosjektet.


Start alltid med rolig oppvarming.

Gjennomfør aktiviteten i et jevnt tempo med moderat intensitet, noen kaller det snakketempo, i 20–minutter. Vil du ha effektive redskaper for å få en bedre kondisjon? Da kan du lese om det på denne siden. Du kan også måle kondisjonen og få svar på hvor god kondisjon du egentlig har. Kondisjonstrening er trening som dreier seg om kroppens evne til å opprettholde relativt hardt arbeid over lengre tid.


Utholdenhetstrening dreier seg om det samme, og dette er i hovedsak aerobe prosesser. En eller annen form for kondisjonstrening er en uerstattelig del av en sunn livsstil. Aerobe prosesser betyr med luft.

Det kan være gunstig å trene både kondisjonstrening og styrketrening når du skal ned i vekt fordi styrketrening vedlikeholder muskelmassen, og derfor mener treningseksperter at du bør trene en kombinasjon av disse tingene. Styrketrening er viktig for et sterkt skjelett og for å unngå skader. Hvordan tester jeg formen? Jeg vil gjerne vite hvor god form jeg er i, men siden jeg ikke løper, kan jeg ikke bruke Cooper-testen. Det er en nokså klar sammenheng mellom en utøvers maksimale oksygenopptak og prestasjonsnivået i utholdenhetsidretter, og trening for å øke det maksimale oksygenopptaket bør stå høyt på listen for personer som ønsker å bli bedre på ski.


For kondisjonstrening vet vi at den beste trening er å ha en intensitet hvor oksygentransporten er nær opp til maksimum, uten at man får for mye melkesyre. Imidlertid vil trening med så lav puls som prosent av makspuls også påvirke kondisjonen positivt. For godt trente kan styrke-og kondisjonstrening sammen gi redusert styrkefremgang. CHRISTINA VUKICEVIC: øvelser som gir knall kondis (uten å løpe)!


Og du kan gjøre dem rett på stuegulvet- trenger ikke være mer komplisert! Vi har satset på en bred og moderne kondisjonspark. Etter mye personlig utprøvning og erfaring har vi plukket ut det beste utstyret til kondisjonstrening. Alt leveres av Technogym, som blant annet har levert utstyr til hele sommer OL – Mye av det samme utstyret vil du finne igjen i våre lokaler.


Noen tips til deg som vil begynne med kondisjonstrening : Sett deg mål og lag en ukeplan så du vet hva du skal trene. Finn aktiviteter du synes er morsomme, og få gjerne med deg venner eller familie. Ikke begynn for hardt! Kroppen trenger tid til å venne seg til trening.


Eksempler på kondisjonstrening som kan være moderat eller energisk (det er opp til deg) kan være aerobic, sykling, dansing, golf (uten golfbil!), tyngre hagearbeid (som å rake løv eller klippe gress), svømming, tennis, støvsuging eller jogging.

Tyngre hagearbeid og støvsuging kan også bidra til at du får opp pulsen. Er du relativt utrent og uvant med regelmessig løpetrening, vil dette programmet ta deg opp til et nivå der du kan gå inn i våre ukentlige treningsprogrammer for mosjonister.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg