onsdag 4. april 2018

Bestille europeisk helsetrygdkort

Bestille helsetrygdkort med D-nummer. Du kan benytte søknadsskjema, eller ringe Veiledning helsenorge. En teknisk feil har oppstått. Vennligst prøv igjen senere. Der finner du også nyttig informasjon om bruk av kortet.


Bestille europeisk helsetrygdkort

Dersom du ikke har tilgang til å bestille kortet på helsenorge. Når du bestiller, kan du samtidig bestille til ektefelle og barn, sier avdelingsdirektør Kvaal Djupvik. Briter som besøker Norge, vil også kunne benytte sine Europeiske helsetrygdkort her. Viktig å merke seg. Helsenorge har kvalitetssikret informasjon om helse, sykdom og rettigheter, og digitale tjenester som bytt fastlege, e-resepter og kjernejournal.


EUROPEISK HELSETRYGDEKORT Ifølge flere nettsider jeg har sjekka, bør alle som skal til et EØS land på ferie bestille europeisk helsetrygdkort , dette selv om man allerede har reiseforsikring. Helsetrygdkortet gir ikke rett til dekning av utgifter hvis du reiser ut for å få medisinsk behandling. Les mer og bestill her:. De som allerede har et helsetrygdkort , bør sjekke utløpsdatoen på kortet. Leveringstiden for helsetrygdkort er normalt virkedager.


Bestille europeisk helsetrygdkort

Kortet er gratis og gjelder i tre år. Dette kortet utstedes av Helfo, og gir deg rett til nødvendig medisinsk behandling ved sykehus eller lege som er tilknyttet det offentlige helsevesenet i landet du oppholder deg i. Forsikring må du bestille før du reiser. Den nye digitale plattformen for behandlere og andre helseaktører inneholder forbedringer og nye muligheter som vil forenkle kontakten med Helfo. Helfo en ny utgave av nettstedet helfo. Har du allerede et helsetrygdkort , bør du sjekke utløpsdatoen.


Kortene har en varighet på tre år, og du må selv huske å fornye det. I fjor var det nesten 900. I løpet av dager får du kortet sendt hjem til deg i posten (adressen du er registrert på i Folkeregisteret).


Hva gir helsetrygdkortet rett til? Hvert familiemedlem må ha sitt eget europeiske helsetrygdkort. Det europeiske helsetrygdkortet gir deg heller ikke rett på hjemreise etter et sykehusopphold eller en ulykke. De MÅ ringe Veiledning helsenorge.


Ring Veiledning helsenorge. Det er HELFO som utsteder kortene. Du må selv sørge for å sjekke utløpsdatoen på baksiden av kortet ditt og bestille et nytt. Kortene forventes å komme i postkassen innen dager etter at du har bestilt det. Når du skal reise med bobil til Europa bør du bestille europeisk helsetrygdekort.


Dette er et kort som dokumenterer at du har rett til helsehjelp på like vilkår som innbyggerene i det landet du oppholder deg i. Du har rett til behandling på lik linje med oppholdslandets borgere. Europeisk Helsetrygdkort - Finn firmaer, adresser, telefonnumre. Du får stønad etter reglene som gjelder i det landet du oppholder deg i. Skulle du bli syk under ferieoppholdet, gir det europeiske helsetrygdkortet rett til dekning av utgifter til helsetjenester etter reglene i landet hvor du oppholder deg.


For å få kortet tilsendt, går du til helfo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg