fredag 20. april 2018

Søk om frikort

Søk om frikort

Hadde du frikort i fjor trenger du ikke søke om nytt frikort. Frikortet er allerede tilgjengelig for arbeidsgiver. Skattekort, frikort og forskuddsskatt. Informasjon om frister og attester, gratis kurs, regnskap og kassasystemer.


Hvis du vil trekke mer skatt enn skattekortet viser, kan du be arbeidsgiveren din om å gjøre det. Du trenger ikke nytt skattekort. Dersom du reserverer deg, vil heller ikke behandlere eller helsepersonell kunne få svar fra frikortspørretjenesten om du skal betale egenandel eller ikke. Du må selv ta vare på kvitteringer og søke om frikort når du har nådd beløpet som gir deg rett til frikort (egenandelstaket).


Den første ordningen er allerede automatisert, og nå slipper du også å søke om frikort for den andre. Frikort for egenandelstak ble automatisert fra 1. Da får du ikke frikort automatisk tilsendt i posten, verken for egenandelstak eller 2. Dersom du først har hatt frikort og ser at du kommer til å tjene over 55. Det beløpet du allerede har tjent uten å trekke skatt av, blir da tatt med i grunnlaget for beregningen av nytt skattekort. Søk om å få dekket reisen din. Når du reiser til eller fra behandling som dekkes av det offentlige, kan du ha rett til å få dekket reiseutgifter.


Søk om frikort

Da må du bestille skattekort. Uansett om du først har hatt frikort eller ikke, vil den totale skatten du betaler bli den samme. Tilrettelagt transport (TT) er et tilbud om alternativ transport for personer som på grunn av nedsatt funksjonsevne eller sykdom, ikke kan bruke kollektivtransport. Du kan søke etter at reisen er gjennomført.


Det er ingen lovfestet individuell rett til TT-tjenester. Det betyr at du ikke trenger å spare opp til egenandelstak på statlig frikort. Kortet dekker også egenandel på behandlingsreiser som dekkes av helseforetak, samt medisinsk utstyr og viktige legemidler på blå resept. Når du har fått innvilget frikort , får du automatisk tilsendt nytt ved årsskiftet. Fra denne datoen slipper du å søke om frikort for helsetjenester.


Søk om frikort

Du får frikort egenandelstak uten å søke om det. Det kommer automatisk i posten innen tre uker etter at egenandelstaket er nådd. Har du betalt for mye, blir beløpet du har krav på automatisk tilbakebetalt.


Aldersgrensen for egenandelsfritak er hevet fra til år. Når utgiftene overstiger frikortgrensen, får du automatisk tilsendt frikort fra HELFO for resten av året. Klikk på den grønne knappen for søknadsskjema.


Slik søker du om tilbakebetaling. Fristen for å søke om refusjon for et kalenderår er 31. Når du har kontrollert at innbyggeren har gyldig frikort , kan du kreve egenandelen refundert av Helfo dersom du har avtale om direkte oppgjør. Egenandelen inngår ikke i grunnlaget for frikort.


Leverandøren sender faktura direkte til NAV for beløpet som folketrygden dekker. Hvis behovet for ortopedisk fottøy og fotsenger skyldes en yrkesskade, kan du søke NAV om å få refundert egenandelen. Når du som helseaktør har avtale med Helfo, får du direkte utbetalt den økonomiske stønaden pasienten har rett til.


En avtale om direkte oppgjør er en personlig og gjensidig forpliktende avtale mellom deg og Helfo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg