torsdag 26. april 2018

Grønnsaker i ovn

Lagervarer leveres neste virkedag. Kjøp Ovn hos WhiteAway. Legg grønnsaker i en ildfast form eller langpanne. Vend alt godt sammen og sett formen midt i stekeovnen. Fargerikt og sunt tilbehør!


Ovnsstekte rotgrønnsaker som pastinakk, gulrot, kålrot, jordskokk, hvitløk, rødbet, gulbete og polkabete passer til høstens middager.

Alle rotgrønnsaker kan brukes på denne måten, så her er det bare å blande sin egen favoritt. Velg grønnsaker etter tilgang. Tørkede urter egner seg like godt som friske urter.


Skrubb poteter med tynt skall og del i båter. Poteter med tykt skall skrelles. Bland olivenolje, hønsekraft og sitronsaft. Ha i hakket ingefær og chilipepper. Hell væsken over grønnsakene.


Dryss sukker over og bak de i ovn på 1grader til de er møre.

Ovnsbakte grønnsaker kan godt serveres til karbonade, kylling og røkt skinke. Når grønnsaker bakes i ovnen beholder man mye næring og får fram sødme. Kjempe godt, synes jeg! Passer utmerket som tilbehør til både kjøtt og fisk.


Det er heilt uproblematisk å få gjennomstekte grønnsaker på ca. Men, for å vere på den sikre sida: steik gjerne grønnsakene litt først før du tar på laksen. Grønnsaker og fisk passer kjempegodt sammen, og ved å lage en slik alt-i-ett-form, så gjør middagen seg selv i ovnen mens du kan gjøre andre ting. Server med kokte poteter, pasta eller godt brød til. Legg steken i en langpanne og hell i vannet.


Fordel grønnsaker og poteter rundt steken og drypp over olivenolje. Krydre med salt og kvernet pepper. Sett steken i ovnen ved 1ºC.


Når steketermometeret viser °C er steken medium, og på °C er den medium pluss. Lammesteken er gjennomstekt på °C. Lettvint og sunnere festmiddag som passer hele uken.


Sausen er basert på Lett Crème Fraîce og en blanding av friske urter. Fisken blir fantastisk god etter å ha hvilt i en marinade av limesaft og hvitløk før den stekes i ovnen. Koteletter er noe alle liker, og med grønnsaker som følge blir dette en ordentlig middag.


Retten stekes ferdig i ovnen , da har man tid til å dekke bordet og gjøre litt ekstra ut av hverdagsmiddagen.

Drypp et par spiseskjeer vann over grønnsakene og legg laksestykkene over. Stek i stekeovnen i ca. Dryss over salt og pepper, og dekk formen med aluminiumsfolie. Tips: Varier grønnsaker og urter etter eget.


Her finner du fremgangsmåten til en deilig blanding av bakte rotgrønnsaker. Se oppskrift på Lises blogg. Bland alt du har av grønnsaker og bak dem i ovn ! Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt.


Produkter i oppskriften. Typiske retter var: kjøttsuppe, kalvesteik, brødpudding, syltet laks, egg og sild servert på rugbrø flatbrød med mysost eller pultost, oksekarbonade, kjøttsaus, syltede rotgrønnsaker, postei av svin og lever, oksepaté og sitron-terte. Enkel og rask middag i en travel hverdag. Kyllingfilet er magert kjøtt og inneholder nesten ikke fett.


Serverer du rikelig med grønnsaker i tillegg, kan du spise deg mett uten å få i deg for mange kalorier. I mellomtiden tørker du de oppskårne grønnsakene. Vann er din verste fiende når du skal lage sprø grønnsaker ! Bruk kjøkkenpapir og tørk av all synlig fuktighet. Den has i form og kan tilberedes god tid i forveien. Retten tas ut av kjøleskapet og stekes når du ønsker det.


Passer både som god kveldsmat en lørdag eller som søndagsmiddag. Du kan gjerne variere med grønnsaker etter hva du har tilgjengelig og liker best.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg