onsdag 4. april 2018

Klamydia gutter

Kondom vil beskytte mot klamydia hvis den blir brukt riktig. Smitteoppsporing er også et viktig forebyggende tiltak. Har du testet positivt på klamydia , bør dine seksualpartnere de siste månedene også bli testet for sykdommen.


Gutter kan teste seg for klamydia ved å levere en urinprøve eller de tar selv en penselprøve fra anus mens de er hos legen eller helsesykepleier. Prøven sendes til laboratorium for analyse, og du får resultatet etter - dager.

Behandlingen er gratis. Det er ikke sikkert at flere kvinner enn menn har klamydia , men kvinner er flinkere til å teste seg oftere enn menn. Infeksjonen kan, dersom den ikke behandles, føre til redusert fruktbarhet hos kvinner.


Klamydia er mest utbredt hos unge under år. SVAR: Hei, og takk for spørsmål! Helsesøstre er bekymret for at gutter ikke tester seg for kjønnssykdommen klamydia.


Nå søker de kommunen om ekstra penger for å ansette en mannlig lege.

Jenter og gutter er på ulikt nivå når det gjelder tidlig seksualadferd. Unge jenter har oftere fast partner som er eldre enn dem selv, og da skiftes kondom ut med hormonell prevensjon ganske raskt. Men fast partner betyr ikke at man er beskyttet mot klamydia , forklarer Gravningen. Bakgrunnen for prosjektsøknaden var at vi ved Helsestasjon for ungdom (Hfu) og i skolehelsetjenesten opplevde at langt flere jenter enn gutter testet seg for klamydia.


Sikrere sex, og da spesielt kondom, beskytter mot klamydia ved oral- og analsex. De fleste opplever ingen symptomer eller plager som følge av klamydia , og de som gjør det opplever gjerne plager én til to uker etter smittetidspunktet. Av symptomer for gutter er utflo svie når man tisser, kløe og utslett det vanligste.


Bestill fra Vitusapotek på nett. Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her!


Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd.

Registrer deg i dag! Den ses hyppigst hos personer under år, og kan ramme både gutter og jenter. For gutter og menn kan ubehandlet klamydia føre til betennelse i sædlederne eller i selve testiklene. Smertefull hevelse i pungen er symptom på infeksjon.


En person med klamydia vil også lettere kunne bli smittet med andre seksuelt overførbare infeksjoner. Som allerede nevnt er det nå flere voksne over år som får klamydia. Flere ganger har jeg hatt kvinner inne på kontoret mitt som har vært i sjokk og grått etter å ha fått vite at de har testet positivt for klamydia. Mange tester seg ikke, og siden klamydia sjelden gir symptomer, kan mange være smittet og smitte andre uten å vite det.


Det gjør at faren for å bli smittet ved ubeskyttet sex er stor. Genital klamydiainfeksjon er den mest utbredte seksuelt overførbare sykdommen i Norge, og smitter gjennom samleie. Kondom er det eneste prevensjonsmiddelet som beskytter mot klamydia. Hos gutter er man mer usikre på hva klamydia kan føre til, men mange mener at klamydia fører til nedsatt sædkvalitet og derfor nedsatt evne til å gjøre kvinner gravide.


Gutter som kvier seg for å snakke om sex og klamydia , får nå et gratis helsetilbud på Frogner. Gutter må bli flinkere til å ta eierskap for spermiene sine. Vi har kunnskapen du trenger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg