tirsdag 3. april 2018

Gonore i halsen

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Her kan du bestille klargjøring.


Gonore i halsen

Finn informasjon om din resept her! Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Av de personene som fikk påvist gonoré i halsen var av dem homofile. Ringvik fra Olafiaklinikken forteller at de tester halsen for gonoréinfeksjon ved å stryke en bomullspinne bak i svelget. Gonoré behandles med antibiotika, som er bakteriedrepende. Antibiotika som vanligvis brukes mot gonoré i Norge, er en engangsdose av Ceftriakson 5mg som injeksjon i setemuskel sammen med en engangsdose Azitromycin gram (tabletter på 5mg).


Gonore i halsen

Gonore smitter til munn og hals gjennom oral sex. Hvis har oral sex med en person som er smittet med gonore , kan du risikere å få infeksjonen i halsen. Det er vanligvis størst risiko for å bli smittet dersom man gir oral sex til en mann (penis), mens smitterisikoen er mindre dersom man gir det til en kvinne.


Det hvite belegget på tungen er ikke typisk for gonoreinfeksjon i halsen. Gonore i halsen smitter ved kyssing og evt også teoretisk sett ved drikking av samme glass, slik du spør om. Det kan også behandles effektivt.


Det smitter ikke ved å bli hostet i ansiktet. Når gonore gir symptomer andre steder på kroppen. Vær opmærksom på, at symptomer på halsbetændelse og gonoré i halsen , minder meget om hinanden. Vær derfor altid ærlig omkring din seksualitet, når du snakker med en læge, så du kan blive testet for de rigtige ting.


Symptomerne kunne også minde om klamydia i halsen , som kræver en anden behandling. SVAR: Hei, og takk for at du skriver til ung. Du har underskrevet med gutt 1 så det gjør meg usikker. Syfilis og kjønnsvorter er også mulig å få i halsen , men dette er sjeldent.


Soppinfeksjon smitter også svært sjeldent til munnen. Det er ikke umulig å pådra seg HIV ved oralsex, men viruset smitter bare dersom den som utfører oralsex har sår eller rift i munnen som viruset kan smitte gjennom. Med funksjonen lag din egen tabell kan man få oppdatert informasjon om smittemåter, kjønnsfordeling, aldersgrupper og bostedskommune.


MSIS-statistikk (msis.no) Behandling. Enligt läkaren Brynjulf Barexstein kan man få gonorré i halsen om man utför oralsex på en person som bär på den sjukdomen. Man kan också smittas av herpes vid oralsex men endast då sexpartnern har öppna och aktiva herpessår. Det er gratis å bli testet og behandlet for kjønnssykdommer. Gonoré er en infeksjon som smitter ved seksuell kontakt.


Gonore i halsen

Infeksjonen er vanligvis lett å behandle, men behandlingsresistent gonoré er økende i verden. Riktig bruk av kondom er den beste måten å beskytte seg på. På et sykehus befinner mange seg i en ekstra sårbar situasjon, og har krav på at deres privatliv blir respektert.


Det er fort gjort å overse, men det kan befinne seg andre personer i nærheten som ikke ønsker å bli tatt bilde av, filmet eller gjort lydopptak av. Diagnosen stilles ved en podning fra urinrøret eller fra en urinprøve. Hos kvinder kan diagnosen herudover også stilles ved podning fra livmoderhalsen.


Gonore i halsen

Ved oralsex påvises bakterien ved podning fra halsen og ved analsex fra endetarmen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg