tirsdag 3. april 2018

Frikort 2014 beløp

Betaler du over den fastsatte beløpsgrensen, vil beløpet du har krav på bli utbetalt til din konto. Har du beløp til gode fra begge frikort -ordningene som til sammen utgjør 2kroner eller mer, får du beløpet utbetalt. Før du kan fordele frikortet mellom flere arbeidsgivere må du ha et frikort. Stortinget har bestemt at fra 1. Har du ikke frikort kan du bestille frikortet her.


Du får beskjed på e-post eller SMS når du må fordele frikortet til flere arbeidsgivere. Det er bare de arbeidsgiverne som har bedt om frikortet ditt, du kan fordele beløpet til. Slik gjør du det: Logg inn.


Innbyggere finner digitalt frikort når de logger seg inn på helsenorge. De digitale frikortene har frikortnummer, og er dermed gyldige som bevis for egenandelsfritak. For å finne sitt digitale frikort må innbyggere logge seg inn på helsenorge. Hadde du frikort i fjor, trenger du ikke bestille dette i år. Arbeidsgiver henter frikortet direkte fra Skatteetaten, sier pressesjef Merete Bergeland Jebsen.


Er det første gang du trenger frikort , må du huske å bestille det på skatteetaten. Hvis ikke, trekker arbeidsgiver hele femti prosent av lønnen din. Til toppen Om Skatteetaten. Frikort eller skattekort? Beløpsgrensen er på 55.


Det finnes to frikortordninger i Norge, én for egenandelstak og én for egenandelstak 2. Ordningene gjelder ulike tjenester. Du får frikort for helsetjenester når du har betalt over et visst beløp i egenandeler. Hvor mye kan du tjene på frikort ? Du kan bestille frikort fra det året du fyller år. Foreldre kan ikke bestille på vegne av sine barn. Er du under år, gjelder andre regler.


Når du har fått frikort betaler du ingen flere egenandeler resten av året. Neste år starter du på null igjen. Hvis du har betalt godkjente egenandeler med et beløp som overskrider egenandelstaket med 2kroner eller mer, blir dette beløpet refundert.


Har du bare overskredet det med 1kroner eller mindre blir dette ikke refundert. Når du viser frikort , slipper du å betale egenandeler for resten av kalenderåret. Veiledning for helsenorge. Den automatiske frikortordningen vil bare kunne utstede automatisk frikort til personer med norsk fødselsnummer eller D-nummer.


Dette er en økning på pst. Da er vi inne i et nytt år, og for de av dere som er kronisk syke. Så er reglene for frikort kjekt å kjenne til. Skulle du tjene mer enn frikortets maksgrense, er det ingen krise av den grunn.


Det er hvor mye du regner med å tjene som avgjør om du skal søke om frikort eller skattekort. Egenandeler er betaling som inngår i opptjeningen til frikort for helsetjenester. Dersom du først har hatt frikort og kommer til å tjene over 55.


I mange tilfeller må du ut med en egenbetaling i møtet med offentlige behandler og tjenesteytere som ikke teller med i opptjeningen til frikort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg