torsdag 26. april 2018

Helvetesild øyet

Man kan da få hevelse på og rundt øyet , smerter på øyet , tåreflo nedsatt syn, rødt øye og lysskyhet. Diagnosen stilles på grunnlag av sykehistorien, det typiske utslettet og etter hvert utvikling av øyesmerter og rødt øye. Helvetesild i øyet bør behandles av spesialist i øyesykdommer. Vanligvis får man helvetesild på den ene siden av overkroppen. Utslettet kan bryte ut samtidig med smertene, eller komme etterpå.


Personer med helvetesild kan smitte andre med vannkopper. Smertene kan også bli mindre og utslettet raskere borte. To legemidler – aciclovir og valaciclovir – brukes i Norge. Ved helvetesild ved øyet , vil antivirale legemidler redusere faren for skade på øyet. Begge hemmer virusdelingen dvs.


Legemidlene – aciklovir og valaciklovir – brukes i Norge. Aciklovir brukes mest. Leger skriver ut resept på antiviral øyekrem i tillegg til tabletter ved helvetesild i øyet. Rammes øyet , vil det gi symptomer som smerte, svie, rødhet og blemmedannelse på øyet , og man kan også få nedsatt syn.


Oppstår helvetesild i øyet , er det nødvendig å få hjelp av øyelege. Ved utbrudd av helvetesild. Antivirale legemidler kan gi raskere bedring av helvetesild.


De må tas innen tre dager etter utbrudd av utslettet. Vanlige symptomer er utslett, kløe og brennende smerter. Alle som har hatt vannkopper kan rammes av helvetesild , og sykdommen sees oftere hos pasienter med nedsatt immunforsvar.


Helvetesild øyet

Risikoen for å så sykdommen øker med alderen, og kan også sees hos friske mennesker uten kjent årsak. Dersom en nerve som går til øyet er affisert, kan alvorlige øyekomplikasjoner oppstå. Hos eldre kan det være jagende, brennende og sviende smerter i det angrepne hudområdet i over måned etter utbruddet. Disse smertene opptrer hyppigere ved helvetesild i ansiktet. Din sårhet i øyet gir mistanke om dette.


Hvis det når har blitt verre og du har blitt rød på det hvite, så forsterker det mistanken ytterligere. Det er viktig å komme til lege så tidlig som mulig om har mistanke om helvetesild , for da kan en i tidlig fase få medisiner som demper utbruddet. Andre komplikasjoner er bakteriell sekundærinfeksjon i utslettet, muskellammelser og tegn til infeksjon i sentralnervesystemet.


Man kan ikke smitte andre med helvetesild , men fordi blemmene inneholder vannkoppevirus kan man smitte andre med vannkopper. Hos cirka vil symptomene på helvetesild gå over i løpet av noen uker. De fleste får helvetesild kun en gang i livet.


Mennesker med redusert immunsystem eller med utslett i nærheten av øyet skal raskt starte på en reseptbelagt tablettbehandling som demper spredning av viruset, sier hun. Kan gi intense smerter. Det typiske er at helvetesild starter med varierende grad av nummenhet eller smerter i områder i huden. Noen kan oppleve intense smerter.


Sykdommen rammer ca. Det er likevel sjelden at unge mennesker får helvetesild , da det normalt oppstår hos personer over år. Ved mistanke om helvetesild på øyet må man straks kontakte lege.


Symptomer ved helvetesild på øyet. Andre symptomer som kan oppstå i forbindelse med helvetesild er hodepine, kvalme, oppkast og feber. Dette fordi der er en viss risiko for at øyet og synet kan bli skadet av infeksjonen. Det opptrer som regel på overkroppen, men kan også komme rundt øyet og andre steder. Det er svært smertefullt, og er forårsaket av det samme viruset som er årsaken til vannkopper.


Helvetesild øyet

Smerter er sjelden hos barn og yngre mennesker, som får helvetesild. Hvis helvetesild sitter i huden omkring øyet , er det risiko for at øyet blir påvirket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg