torsdag 26. april 2018

Helse og ernæring

Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke fastlegen. Ring 1når det er akutt og står om liv. Studer helse , medisin og ernæring på Høyskolen Kristiania og få en utdanning som gir deg kompetansen du trenger for å gjøre en forskjell i menneskers liv.


Kropp og helse omtales ofte i mediene.

For at du skal kunne vurdere den informasjonen du får, er det nødvendig med kunnskap om hvordan livsstil påvirker kropp og helse over tid. I dette emnet fokuserer vi på hvordan næring omsettes i kroppen, og hvordan de ulike delene i kroppen virker sammen. Ernæring og helse Årsenheten i ernæring og helse gir deg en innføring i ernæringsfysiologi, med fokus på blant annet kroppens energiomsetning, næringsstoffenes fysiologiske virkning og forebygging og behandling av livsstilsrelaterte sykdommer. Ernæring , kosthold og måltider i helse - og omsorgstjenesten. Nasjonale faglige råd.


God ernæringspraksis. Standardkost i helseinstitusjoner. Utdanning innen ernæring gir deg kompetanse på hvordan kosthold påvirker kropp og helse.

Riktige kostråd er viktig for å forebygge livsstilssykdommer. Det finnes flere retninger innen ernæring , enten man ønsker å jobbe med forebyggende helse , forskning eller med pasienter. Kosthold og ernæring.


Her finner du informasjon om fremmedstoffer og tilsetningsstoffer i mat. Samt oppsummert forskning på kosthold og ernæring. Fysisk aktivitet og riktig kosthold legger til rette for et langt liv med god helse. Med utdanning innen idrett, ernæring og helse kan du hjelpe mennesker til et sunnere og bedre liv og jobbe med alt fra pleietrengende til toppidrettsutøvere. Livskvalitet, trivsel og folkehelsearbeid.


Motiverende intervju (MI) Overvekt og fedme. Rus og avhengighet. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Hælspore, urolige ben, fotsopp, hallux valgus, benhinnebetennelse? Rask levering - dagers åpnet kjøp.


Dette studiet kvalifiserer deg for arbeid med oppvekst, helse og mat innen flere bransjer. Utdanningen gir deg både teoretisk kunnskap og praktisk kompetanse til å vurdere ulike typer kosthold og ernæringsbehov, slik at du kan gi råd for å fremme bedre helse. Studiet gir deg vitnemål fra Bjørknes Høyskole.


Bachelor i fysisk aktivitet og ernæring gir deg både et biologisk og samfunnsrettet perspektiv på forebyggende og rehabiliterende helsetiltak.

Gjennom målrettet og systematisk arbeid med fysisk aktivitet og kosthold vil du kunne bidra til å bedre menneskers helse , fysiske form og prestasjonsevne. Forklar hva type 2-diabetes er og hva det kan føre til. Hva sier BMI-tallet oss?


Lag et skjema og skriv opp alt du spiser i et tidsrom du og læreren din blir enig om. Bruk matvaretabellen og finn ut hvilke næringsstoffer du har inntatt og i hvilken mengde. Umettet fett er det sunne fettet som smører blodårene og reduserer kolesterolet. Emnet skal gje studentane kunnskap om sentrale aspekt ved kosthald og ernæring og deira rolle for åtfer kognisjonar, mental og somatisk helse. Emnet gir innsikt i korleis kosthald kan sjåast som ein del av eit større livsbilde.


I kompetansemålene står det: elevene skal gjøre greie for sammenhenger mellom helse og livsstil elevene skal sette sammen enkle måltider og vurdere energi- og næringsinnholdet i tråd med anbefalinger om et sunt kosthold fra helsestyremaktene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg