mandag 2. april 2018

Ofte sopp i underlivet

Sopp i underlivet - symptomer. Symptomer på sopp i underlivet er ofte kløe, svie eller smerte ved sex. Kvinner merker gjerne at de kan få tykk, hvit og illeluktende utflo og menn kan oppleve sprekkdannelse på penis. Selv uten behandling blir man ofte bedre av seg selv. Soppinfeksjonen er lokal og vil ikke gi noen innvirkning på fosteret under graviditet.


Ofte sopp i underlivet

Det er så vanlig at det alltid er tilstede i underlivet. Det er først når det blir for mye av det at vi kaller det en soppinfeksjon. Det er som oftest kvinner som merker sopp i underlivet , men menn kan også ha det selv om de ikke har mange symptomer på det. Vanlige symptomer på sopp i underlivet er hvit utflod med samme konsistens som sur melk eller cottage cheese, kløe i underlivet , svie ved skjedeåpningen og hevelse i kjønnsleppene (kilde: 7). Den medisinske termen er vaginal candidose.


En soppinfeksjon i underlivet kan utvikles ved nedsatt immunforsvar eller når de gunstige bakteriene i skjeden ikke klarer å kontrollere soppen Candida albicans. Hvis du har hatt sopp i underlivet før, og er helt sikker på at det er det du har fått, kan du behandle deg selv. Noen kvinner får ofte tilbakefall.


Det finnes mange forskjellige merker av stikkpiller (vagitorier) og utvendig kremer til behandling av soppinfeksjon. Hvis lokal behandling ikke hjelper, finnes det reseptbelagte tabletter. Dette vil ofte kunne forårsake irritasjon av slimhinner, infeksjoner, sopp og allergiske reaksjoner, sier Lyng.


Haug forteller samtidig at du kan finne kremer,gel og såpe spesielt tilpasset de kvinnene som likevel ønsker å barbere seg nedentil. Men såpen må være tilpasset pH-verdien i underlivet slik at det ikke skapes ubalanse. Første gang en opplever slike symptomer bør en kontakte legen for å få bekreftet diagnosen. Legen kan vurdere hva som er årsaken til soppinfeksjonen, for eksempel om den kan forårsakes av trang forhud.


Det finnes ingen reseptfrie legemidler til behandling av sopp i underlivet hos menn. Utfloden er ofte tykk og litt klumpete som mange beskriver som cottage cheese-lignende. Man får kjøpt reseptfrie soppmidler på apoteket. Kløe i underlivet er plagsomt. Ikke bare på grunn av kløen, men ofte fordi den griper inn i det intime samlivet.


Pruritus vulvae er den latinske medisinske betegnelsen for kløe i området rundt kvinnens kjønnsorganer. Legen din vil gi deg en undersøkelse og ta prøver for å finne ut hva som er årsaken. I noen tilfeller kan det være nødvendig å sjekke for andre sykdommer enn de som er sentrert i underlivet også.


Har man for eksempel ofte sopp i underlivet kan dette være et tegn på diabetes. Hvis jeg var deg, så ville jeg starte med en urinprøve, og få evt medisiner mot dette. Hvis du da fremdeles har plager, så ville jeg ha fått foretatt en underlivsundersøkelse for å få bekreftet om du har sopp eller ei. Vær forsiktig ved bruk av truseinnlegg. Tamponger (hvis du anvender disse) må skiftes ofte.


Hvis du må på penisillin-kur bør du opplyse legen om ditt problem med sopp for da kan du få tilleggsmedisin for å forhindre utbrudd. Andre årsaker til utslett, kløe og svie i underlivet. Den vanligste plagen ved sopp i underlivet er endret utflod fra skjeden. Du kan også kjenne kløe og sårhet.


Funnene våre illustrerer hvor viktig det er å informere kvinner om symptomene på kreft i underlivet , slik at de tidligst mulig får behandling, sa forsker Cynthia Gelb, som er helse- og kommunikasjonsspesialist ved Centers for Disease Control and Prevention i Atlanta, USA, i forbindelse med studien - som ble gjennomført i fjor. Som tidligere nevnt anser mann ikke sopp som en kjønnssykdom, men sopp kan likevel føre til kløe og svie i underlivet hos menn, primært på penis. De typiske symptomene på sopp hos menn er utslett og irritasjon under forhuden og generell kløe og svie rundt og på kjønnsorganet. Opplever du at det klør og svir i underlivet ? Da kan det være du har fått en soppinfeksjon.


Mange ulike årsaker kan ligge til grunn for sopp , blant annet varme og fuktig badetøy, men det finnes heldigvis enkle og effektive egenbehandlingsråd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg