torsdag 12. april 2018

Helsedirektoratet alkohol

Helsedirektoratet alkohol

Utlevering av alkohol til privatpersoner. Innførsel av alkohol fra utlandet. Gravide og ammende, samt barn og ungdom anbefales helt å avstå fra alkohol. Om bord i fly kan det kun gis bevilling til å skjenke drikke med under volumprosent alkohol. Utenrikstrafikk er ikke omfattet av bevillingssystemet.


Helsedirektoratet alkohol

Bevillingsregisteret Bevillingsregisteret skal gi en totaloversikt over alle bevillinger for salg og skjenking av alkohol , innehavere av statlig tilvirkningsbevilling og de som har rett til import og engrossalg av alkoholholdig drikk i næring. En undersøkelse viser at nordmenn flest drikker to ganger i uka eller mer. Mer alkohol jo eldre vi blir. Det anbefales eventuelt å amme før alkohol blir inntatt og å vente en tid før neste amming. For eksempel kan et glass vin gi en promille på til 4. Med en alkoholnedbrytning på promille i timen, vil alkoholen være ute av blodet etter to til tre timer.


Mor kan også pumpe ut melk før hun drikker alkohol. Nyere litteraturgjennomgang av forskning på alkohol og amming viser at det ikke er påvist at det er skadelig for barnet om mor drikker litt alkohol av og til. Norske myndigheter baserer likevel sine anbefalinger på et føre-var-prinsipp, fordi vi ikke vet hvor lite som skal til før barn tar skade av alkohol. Kroppen, og spesielt hjernen, tilpasser seg alkoholen når man er beruset over flere timer. Fordi alkohol stimulerer de mekanismene i kroppen som blant annet gjør deg mer oppstemt og samtidig mer avslappet, vil kroppen måtte jobbe ekstra når alkoholen ikke lenger er til stede for å kompensere for den manglende stimulansen.


Helsedirektoratet alkohol

Alkohol er ett av de vanligste rusmidlene og kan føre til alkoholisme. Les mer om alkohol og hvordan den påvirker kroppen din og de rundt deg. Små mengder alkohol innebærer vanligvis liten skaderisiko for friske personer.


Graden av helserisiko øker både med hvor høy promille du har og hvor ofte du drikker, men det er store individuelle forskjeller. Alkohol kan være en utløsende eller forsterkende faktor i en rekke helseproblemer. Drikker du for mye, øker risikoen for å utvikle alvorlige tilstander som høyt blodtrykk, hjerneslag, depresjon og angst. I tillegg peker forskere på sammenhengen mellom alkoholbruk og flere typer kreft. Det er viktig med kjøreregler for alkohol i arbeidslivet.


Vi tilbringer en stor del av livet på jobben, og er mye sammen med kolleger. På seminarer, på jobbfester, når vi er på lønningspils og i andre situasjoner er det ganske vanlig å drikke alkohol sammen med kolleger. På noen arbeidsplasser ofte, på andre sjeldnere. Helsedirektoratet mener at de fleste nordmenn vil dø av hjerte- og karsykdommer, kols, kreft og diabetes type 2. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Temaside med statistikk, fakta, artikler og nyheter om alkohol.


Rusmidler, doping og avhengighet. Temaside om avhengighet, rus og samfunn, samt rus og psykisk helse. Nyfødte barn er umodne, med minimal evne til å bryte ned selv små mengder alkohol. Derfor bør du unngå alkohol i de første seks ukene etter fødselen, og begrense alkoholinntaket i månedene etterpå.


Helsedirektoratet alkohol

Alkohol i morsmelken kan gjøre barnet mer søvnig, men kan også gjøre at det sover og spiser dårligere. På steder som nevnt i første led må heller ikke eier eller annen ansvarlig oppbevare, servere eller tillate servering eller drikking av alkohol. Forbudet mot drikking og servering av alkohol i lokaler som nevnt i første ledd nr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg