torsdag 5. april 2018

Alkohol og høyt blodtrykk

Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere. Jeg har vært behandlet for hypertensjon siden jeg var i slutten av 40-årene. På Lommelegens sider om høyt blodtrykk står det at man bør unngå alkohol i større mengder fordi dette forverrer sykdommen.


Et inntak av 1gram alkohol per dag viser en firedobling i risiko for høyt blodtrykk , men det er trolig også økt risiko ved alkoholinntak på til gram per dag. Kunnskapssenteret fant også grunnlag for en trolig økt risiko for atrieflimmer ved inntak av mellom og 1gram alkohol. De fleste merker ingen ubehag ved høyt blodtrykk.

Hodepine, tretthet, svimmelhet og tendens til neseblødninger kan være symptomer, særlig ved svært høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk oppdages som oftest på en tilfeldig blodtrykkskontroll. For å vite sikkert om du har høyt blodtrykk må du måle det, ofte flere ganger.


Kan forskjellen ha med drikking av alkohol i helgen å gjøre (drikker bare da) ? Cirka prosent av den voksne befolkningen i Norge har en behandlingstrengende høyt blodtrykk. Høyt inntak av alkohol øker også risikoen for høyt blodtrykk. Blodtrykk øker med alderen.


Har du høyt blodtrykk , bør du derfor drikke mindre alkohol.

Stress øker blodtrykket. Har du problemer med å få ned blodtrykket, bør du derfor unngå stress og finne ut hva som kan bidra til at du stresser ned. Ta deg tid til pauser hvor du er helt i ro, eller gå deg en. Et høyt blodtrykk over lengre tid kalles hypertensjon. En økning i blodtrykket er en normal reaksjon som følge av f. At noen har høyt blodtrykk betyr altså at de også har høyt blodtrykk når de normalt sett ikke burde hatt det, for eksempel når de hviler.


Slik kan du redusere høyt blodtrykk selv. Nye vaner ved høyt blodtrykk : Slutt! For mye alkohol presser blodtrykket opp. Jo mer du drikker, jo høyere blir risikoen for høyt blodtrykk.


Alkoholen får nemlig pulsen til å stige, og dermed også blodtrykket. Tidligere har pasienter med høyt blodtrykk blitt advart mot å drikke. Alkohol kan heve blodtrykket ytterligere, og økt blodtrykk gir også økt risiko for hjerteinfarkt. Advarselen er fortsatt på sin plass hvis man drikker mer enn to glass vin eller øl om dagen.


Men ved moderat forbruk kan altså menn med høyt blodtrykk føle seg tryggere. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Høyt alkoholforbruk kan også fremkalle rytmeforstyrrelser i hjertet.

Det oppstår gjerne i forbindelse med sterk fysisk aktivitet etter en rangel, og det kan utløse plutselig hjertedød. Man har også funnet økt risiko for hjerneblødning med økende alkoholforbruk, noe man tror skyldes en blodtrykkhevende virkning av alkohol. Og hvis du samtidig røyker har høyt kolesterol eller har diabetes mangedobles risikoen, legger Elling til. Les også: Det er hjelp å få mot hetetokter, tørre slimhinner og søvnproblemer Folk flest dør av denne.


Hvorfor er det så viktig å ha et normalt blodtrykk , og hva bør blodtrykket helst ligge på? Hvor farlig er egentlig høyt blodtrykk ? Kan vi gjøre noe selv for å senke trykket? Er lavt blodtrykk like ille?


Her får du svar på alle de viktigste spørsmålene om både normalt, lavt og for høyt blodtrykk. Risikoen for høyt blodtrykk øker med alderen, hvis du arvelig disponert, er gravid eller overvektig, ikke trener, røyker, drikker mer enn moderate mengder med alkohol , spiser usunt eller lever et stressende liv. Mål glukose og blodtrykk på samme tid hver dag (for eksempel etter frokost, før lunsj eller etter en lur). Hva skal et kosthold for diabetes og høyt blodtrykk inneholde? Fordi begge disse forstyrrelsene kan oppstå sammen, men på forskjellige tidspunkter, er det en god idé å bli vant til å spise et balansert kosthold.


Det kan forårsake mye skade hvis det ikke behandles og kontrolleres. Derfor må du være forsiktig med hvilke drikker du drikker, og vær forsiktig med de som øker blodtrykket. Farer ved høyt blodtrykk. En av farene ved høyt blodtrykk er at det kan forårsake skade på kroppen uten å vise noen. Disse grensene for høyt blodtrykk gjelder for alle voksne uansett alder og kjønn.


Grensene for høyt blodtrykk er annerledes hvis blodtrykket måles utenom konsultasjonen. Det er alltid best å sjekke med legen din først før du får alkohol hvis du er på en resept blodtrykk medisinering. Accupril kan føre til svimmelhet og ørhet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg