mandag 23. april 2018

Gravid uke 18 spark

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Du kan lytte til podcasten i spilleren over eller ved å søke opp Babyverden uke for uke der du lytter til podcaster.


Fødselslege Tilde Broch Østborg: Immunsystemet har begynt å fungere. Førstegangsfødende kjenner oftest liv rundt uke -20. Hvis morkaken er plassert på den fremre veggen i livmoren, blir den en buffer som tar av for sparkene , slik at du ikke kjenner dem. Det er fint å gå dit sammen, dette blir deres første møte med barnet deres, og det kjennes kanskje mer virkelig nå at dere skal bli foreldre. Fosterbevegelsenes utvikling uke for uke.


Uke – De første sparkene og bevegelsene, som vanligvis kan kjennes fra rundt uke -2 er svært lette. Noen beskriver det som kiling av en fjær, som små bobler eller som et pust mot håndflaten. Gravid uke – Fostrets utvikling.


Barnets utvikling går fort og du kjenner sikkert at det bobler og pirrer i magen. I begynnelsen kan det være vanskelig å avgjøre om du bare er sulten, har spist noe du ikke tåler eller om det faktisk er barnet i magen du kjenner. På dette tidspunktet kan kroppsvekten din ha økt med tre til seks kilo, og magen er naturlig nok synlig større.


Med første hadde jeg også morkaken foran og jeg kjente først skikkelig spark rundt uke 20. Kjente kanskje sånne durr et par uker før, men var ikke særlig tydelig. Nå begynte jeh å kjenne antydning til bevegelse i uke og først nå i uke klarte jeg å kjenne spark med hånda på magen, det er virkelig helt magisk! Men magen vokser uke for uke og formen er ganske gravid -uvel,. Nå er du snart halvveis i graviditeten og har fått endelig termindato.


Fosteret har begynt å vokse saktere, men magen fortsetter å vokse. Drøyt halvparten av alle gravide kvinner får i uke vondt i ryggen. Mange kjenner også halsbrann, bekkenløsning og hemoroider. Når du er gravid i uke er det på tide å finne ut hvordan du vil føde.


En flergangsgravid kan kjenne spark allerede i uke 15. De som har vært gravide før, vet hva de skal kjenne etter, og har lettere for å skille spark fra rumling i magen. I starten er sparkene sporadiske og kjennes kun når babyen treffer nerver som gjør at mor oppfatter bevegelsen.


Jeg kjente spark for første gang i går, da var jeg akkurat uker. Håper dette kan være til trøst! Tror ikke du trenger å uroe deg! Du trenger ikke forklare deg for noen. Et godt råd er bare å si: Takk, jeg skal huske det.


Husk at de aller fleste mener det bare vel, og de er glade for din skyll. I uke , følte jeg meg for første gang 1 sikker at jeg kjente spark. De kom som skikkelige dult rett ved navlen. Syntes jeg hadde kjent spark før det, i ca.


I løpet av de neste ukene skal du på ultralydundersøkelse. Kanskje vil du også begynne å kjenne sparkene fra den lille. Dette er helt normalt og skyldes hormonforandringer. Endelig er du halvveis i svangerskapet. Babyen er nå rundt centimeter lang og veier 3gram.


Den sover like mye som et nyfødt barn, men det er ikke sikkert den sover når det passer deg. De aller fleste kjenner bevegelser og spark rundt denne tiden, men noen få må vente enda litt til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg