mandag 30. april 2018

Hpv symptomer

Symptomer og forløp. Vanligvis forløper HPV -infeksjon uten symptomer. Hos over går infeksjonen over av seg selv etter ½ - ½ år, men hos om lag blir det en persisterende infeksjon som gir risiko for kreftutvikling.


Hpv symptomer

Det gjør HPV til den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen blant kvinner og menn. Det skyldes at de fleste HPV -infeksjoner i underlivet er uten symptomer , og kroppen vil kvitte seg med viruset i løpet av noen år. Humant papillomavirus er en gruppe på mer enn 1ulike virus.


Vaksinen beskytter mot HPV -typene og 1 som forårsaker prosent av tilfellene av livmorhalskreft. Vaksinen som benyttes i programmet, beskytter ikke mot kjønnsvorter ( HPV type og 11). HPV -infeksjon er vanligvis uten symptomer , og forsvinner av seg selv i løpet av 6-måneder i over prosent av tilfellene. Omtrent prosent av kvinner under år har en pågående HPV -infeksjon.


Hpv symptomer

HPV tilhører en gruppe virus som inkluderer mer enn 1typer. HPV er forkortelse for humant papillomavirus. Vel av disse virustypene forekommer i slimhinnen i underlivet. De fleste er ufarlige og gir ingen symptomer. HPV , humant papillomavirus, er en gruppe virus.


Flere HPV -typer kan forårsake vorter, mens noen få HPV -typer kan forårsake livmorhalskreft. Dette er ulike virus. Typene som forårsaker vorter, kan ikke forårsake kreft og motsatt.


Hpv symptomer

Noen få typer HPV kan føre til celleforandring og til kreft, og disse smitter i all hovedsak ved seksuell omgang. Det er vanlig å bli smittet av viruset i løpet av livet. HPV -vaksinen tilbys gratis til jenter og gutter i 7. Noen HPV virus forårsaker kjønnsvorter, mens en spesiell gruppe, kalt høyrisiko HPV , kan gi celleforandringer. For kvinner i alderen 25–år har vi et screeningprogram, Livmorhalsprogrammet. Ubehandlede celleforandringer kan i noen få tilfeller utvikle seg til livmorhalskreft.


HPV testen undersøker om høyrisiko HPV typer er tilstede i prøven. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Nye analysemetoder (primær HPV test) er under utprøvning.


HPV -test er mer følsom for å oppdage forstadier til livmorhalskreft i forhold til cytologi, og fanger dermed opp kvinner med forstadier tidligere. Vaksine mot HPV har vist lovende resultater med å redusere hyppigheten, både av forstadier men også kreft. Det finnes mange ulike typer HPV. Viruset smitter lett ved seksuell kontakt, og de fleste får en eller flere HPV -infeksjoner i løpet av livet. HPV -typerna och är de vanligast förekommande högrisktyperna för cancer och orsakar omkring procent av alla fall av livmoderhalscancer.


HPV typ och orsakar kondylom, medan ytterligare andra typer orsakar hudvårtor på till exempel händer och fötter. HPV smittar via kontakt mellan hud och slemhinnor, inklusive genom samlag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg