onsdag 25. april 2018

Dobbeltsidig lungebetennelse

Lungebetennelse (pneumoni) forårsakes av en infeksjon i lungene med bakterier eller virus. De vanligste symptomene er feber, hoste og tung pust. Man kan også bli trett, få dårlig matlyst og ha problemer med å få i seg nok væske. Visse typer sopp og protozoer kan i sjeldne tilfeller forårsake lungebetennelse. Dobbeltsidig lungebetennelse innebærerer at man har infeksjoner i begge lungene.


Dobbeltsidig lungebetennelse

Stille lungebetennelse er lungebetennelse som gir sparsomt med symptomer. Mykoplasma lungebetennelse gir kraftig tørrhoste, lett feber, sår hals og hodepine. Sykdommen gir et mer langtrukket forløp enn lungebetennelse med pneumokokker.


Selv nå, sykdommen forekommer ofte, men ved rask behandling med antibiotika kan det bli rettet opp raskt. Forårsaker lungebetennelse er forårsaket, hva er konsekvensene og hvordan den kommer fra? Lungevevet vil si lungeblærene (alveolene), der den livsviktige transporten av oksygen fra luft til blod foregår.


Dobbeltsidig lungebetennelse

Når lungevevet blir betent, kan det bli tyngre å puste. En lungebetennelse varer som regel i 1-uker - deretter er man frisk. I sjeldne tilfeller kan lungebetennelse gi blodforgiftning eller meningitt. Vanlige symptomene er hoste, feber og tung pust.


En bakterieinfeksjon skal behandles med antibiotika. Forebyggende vaksine anbefales til eldre over år. Jeg har hatt lungebetennelse flere ganger. Og vert i ulik form gang til gang. Har vert så dårlig at jeg trodde jeg skulle dø (og håpte det), gjorde meg ut på både ene og andre måten.


Men har også gått på jobb med lungebetennelse. Lungebetændelse er en betændelsesproces i lungevævet, der kan forårsages af blandt andet virus, bakterier, svampe og parasitter. Har du lungebetennelse som er forårsaket av bakterier, er det sannsynlig at antibiotika vil drepe bakterien og fjerne infeksjonen.


Antibiotika virker ikke mot virus, men lungebetennelse som er forårsaket av virus går ofte over av seg selv. Begrepene dobbel lungebetennelse og vandre lungebetennelse er kjent for de fleste. Legen bestilte røntgen og bildene viste dobbeltsidig lungebetennelse. Rolf-Arne fikk beskjed om å bli liggende på sykehuset til neste dag. Jeg trodde det var en vanlig lungebetennelse og.


Dobbeltsidig lungebetennelse

Dette er samlesiden over alle de siste nyhetssaker som omhandler dobbeltsidig lungebetennelse. Vi bryr oss om ditt personvern. Aller Media, som er. Først vil jeg gjerne fortelle litt om sykdomsforløpet. Det startet med at hele familien fikk en langvarig hoste.


Etter et par uker fikk jeg også - i feber, og da jeg oppsøkte lege konstaterte han dobbeltsidig lungebetennelse (tydelig knatrelyd på begge lunger). Hvis det er en bakteriell lungebetennelse som er årsak, vil antibiotika ta knekken på bakteriene. Hvis det har dannet seg mye væske mellom de to pleurahinnene, kan det bli aktuelt å tappe væsken.


Dobbeltsidig lungebetennelse

En pleuritt går som regel over når årsaken fjernes (for eksempel lungebetennelse ). Du har skrevet et langt og fint brev hvor du beskriver at du har vært plaget med hoste til og fra i over et år. Du har også fått behandling med erythromycin mot dobbeltsidig lungebetennelse en gang. Nå er du igjen plaget med hoste og spør blant annet om du skal forlange røntgen.


Jeg stusser ved at du ikke har vært til røntgen av lunger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg