mandag 16. april 2018

Utslett barn

En annen vanlig årsak kan være medikamentreaksjon, mens smittsom hjernehinnebetennelse er en sjelden årsak. Det finnes mange ulike utslett hos barn. En del av dem kan oppstå på grunn av barnesykdommer, men det finnes også andre typer utslett som er relativt vanlig hos barn.


Dette er en oversikt over noen vanlige utslett og hudforandringer som kan oppstå hos små barn. Utslett hos barn er vanlig.

Nettside fra Helsebiblioteket. Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og går over av seg selv. Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling. Se bilder av ulike utslett hos både barn og voksne.


Mange påvirkninger og sykdommer kan gi utslett i ansikt, på hender eller kroppen. Det er viktig å finne ut om utslettet klør eller ei, og om barnet har feber eller ikke, forklarer barnelege Camilla Moger ved Sykehuset Innlandet på Lillehammer. Feber eller ikke feber?

Fjerde barnesykdom. Ved fjerde barnesykdom har barnet først feber i 3-dager. Når feberen blir borte dukker det opp et svakt rødfarget og småprikket utslett på kroppen.


Tidligere var røde hunder en hyppig infeksjon med utslett hos norske barn , men det ser vi ikke mer på grunn av høy vaksinasjonsdekning, understreker Døllner. Det samme har vært tilfelle for meslinger, men som kjent har det har vært en økning i tilfeller i Europa og Norge den siste tiden. Har barnet ditt fått utslett ? De fleste barn vil få utslett en eller flere ganger. Her er tipsene du trenger.


Skjemaet legger ved informasjon om din datamaskin. Dette er kun teknisk informasjon med tanke på support, og kan ikke spores tilbake til deg som person. Pityriasis rosea er en hudsykdom som hovedsakelig forekommer på overkroppen i form av utslett. Sykdommen smitter ved dråpesmitte, og normalt rammes barn. Barn kan få utslett av mange ting.


Man kan også få utslett av sol eller kal tørr luft. Utseende og måten utslettet har oppstått på, kan fortelle mye om årsaken.

Det er en lang rekke mulige årsaker som kan gi utslett i ansiktet. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi gode råd om behandling. Barnesykdommene har utslett som følger med feber. Mange av dem er i dag svært sjeldne, fordi barn blir vaksinert mot dem. På grunn av risiko for å smitte sårbare personer i omgivelsene, kan det være greit å vite hva som er hva.


Spesielt barn rammes relativt ofte av gjentatte utbrudd av uregelmessige vabler på et større eller mindre område av kroppen. Hos dem man finner en årsak hos, dreier det seg som regel om en allergisk respons på loppebit, matvarer eller en lett infeksjon. På grunn av kunnskapsendring, manglende konsensus blant faglige autoriteter, individuelle forhold i hver enkelt konsultasjon og mulighet for menneskelig feil, kan NHI ikke garantere at alle opplysninger i NEL er korrekte og fullstendige i alle henseender.


På fagspråket kalles små blemmer vesikler og store blemmer bullae. Blemmedannelse skyldes at det øverste hudlaget løsner, og deretter fylles med klar veske eller verk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg