onsdag 11. april 2018

Bulimi fakta

En del av pasientene med bulimi er preget av impulsiv og selvdestruktiv adferd og det er økt risiko for selvmordsforsøk og selvmord. De fleste kan behandles uten innleggelse. De mest brukte behandlingsformene er psykoterapi og medisiner, enten hver for seg eller sammen.


Bulimi , anoreksi og andre spiseforstyrrelser skyldes både arv og miljø. Flere kvinner enn menn rammes. Detta sker i kroppen vid bulimi.

Vad händer i kroppen vid bulimi ? Tändernas emalj påverkas av kräkningar, kroppen ropar på hjälp genom hetsätningar och man kan gå upp i vikt trots att man inte äter mycket då kroppen har ställt in sig på svält. Bulimi skilles fra sykelig overspising med rituelt preg, også kalt tvangsspising (engelsk: binge eating disorder). Som ved bulimi er det også ved denne tilstanden spiseepisoder med ledsagende følelse av sterkt ubehag eller manglende kontroll, men det foreligger ingen kompenserende adferd for å bli kvitt maten igjen, slik vi ser ved bulimi.


Bulimi ( bulimia nervosa) er en spiseforstyrrelse som kjennetegnes av overspising etterfulgt av fremprovosert oppkast, bruk av avføringsmidler eller overtrening. Det viktigste du kan gjøre for å bli frisk er å søke hjelp. Gjentatte episoder av overspisning.


Bulimi är en ätstörning som innebär att du hetsäter och sedan försöker göra dig av med maten, till exempel genom att kräkas eller använda laxermedel.

Bulimi kan orsaka psykisk ohälsa och allvarliga kroppsliga skador om du inte får behandling. Fakta : Majoriteten av de som rammes av spiseforstyrrelser er kvinner. Det betyr ikke at spiseforstyrrelser er en såkalt ”kvinnelidelse”. Tallet er høyere for gutter og menn som utvikler overspisingslidelse.


I løpet av kort tid spiser man mye mer mat enn hva andre ville spist i samme situasjon. Episoden etterfølges av handlinger for å kompensere for det store matinntaket og unngå vektøkning. Den mest vanlige kompensatoriske atferden er oppkast. Bulimia nervosa er en spiseforstyrrelse kjennetegnet av tilbakevendende overspising, etterfulgt av kompenserende atferd.


Den vanligste formen omfatter selvfremkalte brekninger, noen ganger kalt purging, men faste, bruk av avføringsmiddel, klyster, vanndrivende midler og overdreven trening er også vanlig. Bulimi er en spiseforstyrrelse som skyldes tap av kontroll over matvaner og en lengsel etter å bli tynn. Mange mennesker forbinder tilstanden med å kaste opp etter å ha spist.


Men det er mye mer å vite om bulimi enn dette ett symptom. Her er fakta om bulimi for å endre misforståelser du måtte ha om denne farlige spiseforstyrrelsen. Hetsätningen leder ofta till kraftig ångest.


Anoreksi og bulimi er beslektet, det er et ledd i samme sykdomsbilde. Den samme personen kan ha begge sykdommene på en gang. Mange personer med bulimi har en forhistorie med anoreksi.

Ved manglende behandling, eller i forbindelse med rask behandling eller der vektoppgang oppleves som tap av kontroll, er det en risiko for å utvikle bulimi eller overspising. Noen symptomer og kjennetegn Nedenfor er noen kjennetegn som kan ses hos en person som har bulimi. Felles for disse er en intens frykt for overvekt, og at man føler seg tykkere enn man i virkeligheten er. Spiseforstyrrelser dreier seg om mer enn streben etter idealkroppen. Ved anoreksi tar tanker om mat og kalorier over det meste av tanker og følelser, mens ved bulimi er det sentrale mangel på kontroll over følelser og matinntak.


Den er karakteriseret ved en voldsom spisetrang, der ofte fører til spiseanfal hvor der indtages store mængder mad. Bulimi ( Bulimia nervosa): Mennesker med bulimi er svært opptatt av mat og har perioder med overspising som etterfølges av forskjellige måter å raskt kvitte seg med matinntaket på. De vanligste måtene å kvitte seg med maten på er selvfremkalte brekninger eller overdreven bruk av avføringsmidler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg