onsdag 4. april 2018

Anoreksi behandling

Anoreksi behandling

Psykologisk behandling er viktig, ulike psykologiske metoder kan være effektive. Resultatet av behandlingen er bedre jo tidligere du får behandling. Anoreksi angår hele familien. I mange tilfeller kan familieterapi være nyttig, særlig når et yngre barn har anoreksi. Behandling utenfor sykehus, såkalt poliklinisk behandling , er.


Anoreksi behandling

Legen din vil kunne henvise deg til helsepersonell som spesialiserer seg på behandling av spiseforstyrrelser. Det kan hjelpe å ta med seg en forelder eller en venn. Forskning viser at sjansene for å bli frisk er større ved tidlig behandling.


Selv om du har hatt anoreksi i flere år, er det likevel viktig å søke hjelp. Det er utfordrende å være pårørende til eller nær venn av en med anoreksi. Du bekymrer deg og føler deg hjelpeløs når den du er glad i sulter seg syk. Sykdommen går sjelden over av seg selv, men med riktig behandling er det gode sjanser for å bli helt frisk. Det er derfor all grunn til å ta barns og ungdoms spisevaner og spiseforstyrrelser alvorlig, og det er viktig at pasienter med spiseforstyrrelser får tidlig behandling.


På konferansen presenterte Christopher Fairburn forskning som viser at CBT-E har vesentlig bedre effekt mot både anoreksi , bulimi og overspising enn det som kan oppnås ved for eksempel familieterapi. Ved bulimi og overspisingslidelser kan metoden gi gode resultater hos nærmere prosent av dem som kommer til behandling. Psykiatrisk poliklinikk ved Modum Bad tar imot pasienter over år med alle typer psykiske lidelser til diagnostisk vurdering, utredning og behandling. Det primære opptaksområdet er kommunene Modum, Sigdal og Krødsherad. Det anbefales å oppnå regelmessig menstruasjon tre måneder på rad.


Det kan være utfordrende å være pårørende eller ha en venn med anoreksi. Det er lett å bli bekymret og føle seg hjelpeløs når den man er glad i sulter seg syk. Det vises i en artikkel fra Modum Bad til at behandling for spiseforstyrrelser generelt fører til at mange får god hjelp og blir friske fra sin lidelse. Imidlertid er det noen undergrupper av pasientene som trenger en mer omfattende, og mer skreddersydd behandling i kampen imot spiseforstyrrelsene. Krever også henvisning fra fastlege eller helsesøster.


Anoreksi behandling

Her tilbys utredning, behandling , rådgivning og tilrettelegging. Påbegynt behandling kan fortsette til fylte år. Gir behandling av spiseforstyrrelser, spiseforstyrelser, spiseforstyrrelse, spiseforsyrrelser, spiseforrstyrrelser, depresjon, angst, behandling av anoreksi, behandling av bullemi, behandling av spiseforstyrrelser Vi har lang erfaring og høy kompetanse på behandling av spiseforstyrrelser, og kan vise til svært gode resultater. Individuell behandling av barn og unge med anoreksi , bulimi eller overspisingslidelse kan gis etter en første fase med familiebasert behandling spesifikt for spiseforstyrrelser.


I vurdering av om individuell psykoterapi skal tilbys, bør alder, funksjonsnivå og nytte av familiebasert behandling spesifikt for spiseforstyrrelser vurderes. SVAR: Hei Så bra at du har startet med behandling for anoreksi. Det du beskriver er normalt, og det tar tid å bli kjent med en behandler. Hjernen virker på en annen måte når kroppen får i seg.


Vigtigt at vide om behandling af anoreksi. Jo tidligere, der sættes ind med effektiv udredning og behandling af anoreksi , des større er sandsynligheden for at blive rask. Ved behandlingsstart fokuseres det på nødvendigheten av å normalisere vekten og innarbeide gode spiserutiner. I samarbeid med den unge og foreldrene lager vi en konkret og enklest mulig kostplan og matrutiner som muliggjør vektoppgang.


Vi tilbyr behandlingsprogrammer skreddersydd til personer med spiseforstyrrelser og pårørendes ønsker og behov. Kjernevirksomheten er samtalebaserte tiltak overfor personer med spiseforstyrrelse og til familier, også kalt psykoterapi. Våre fagpersoner har formelle og faktiske kompetanser innenfor flere psykoterapitradisjoner. Kurset bidrar til å styrke tryggheten i foreldrerollen, og tematiserer hvordan du kan forstå og møte spiseforstyrrelser på en god måte hos ditt barn.


Anoreksi behandling

Foreldrehjelpen er et gruppebasert program for foreldre til barn med spiseforstyrrelser. Det vanligste symptomet på anoreksi er altfor lav vekt i forhold til høyde og kroppsbygning - undervekt. Dersom pasienten legges inn i somatisk avdeling bør pasienten tilses av psykiater kort tid etter innleggelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg