mandag 16. april 2018

Diabeteskost

Diabetikere bør spise variert. Gir styrke til en aktiv dag. Få tips og inspirasjon her. Se hvordan du kan få i deg nok jod.


Hva og hvor mye du spiser påvirker både blodsukkeret, vekten, blodtrykket og nivået av fettstoffer i blodet.

Derfor er kostholdet ditt, sammen med fysisk aktivitet, av stor betydning for helsen din og for å redusere risiko for diabetesrelaterte senskader slik som hjerte- og karsykdom. Måltid - et kosthold som passer for deg med diabetes? Uavhengig av hvilken type diabetes du har, har kostholdet innvirkning på blodsukkernivået, kolesterolverdiene og blodtrykket.


Det anbefales et hjertevennlig kosthold også ved diabetes. Likevel er det viktig å ha ekstra fokus på karbohydratene i kostholdet for å regulere. Här kan du även ställa din fråga angående kost vid diabetes till vår dietist Ulrika Brunn.


Få sykdommer er i så stor grad knyttet til kosthold som diabetes.

Dette gjelder spesielt diabetes type der man regulerer blodsukkeret med blodsukkerstabiliserende kosthold alene eller i kombinasjon med blodsukkersenkende legemidler. Vi støtter deg når du trenger det, og kjemper for bedre rettigheter og behandling for deg og alle med diabetes. Find temaer og inspiration til årstidens mad-trends.


Der er ikke noget, der er forbudt. Som udgangspunkt er der ikke noget, du ikke må drikke eller spise – det handler om mængder og hyppighed. De overordnede anbefalingerne for diabetesmad adskiller sig stort set ikke fra den ma som vi alle bør spise. Det handler om af spise groft og fiberrigt, masser af grønt og stk.


Desuden bør man begrænse mængden af mættet animalsk fedt og i stedet vælge mere af det sunde fedt fra fisk og vegetabilske kilder. Indtagelse af alkohol og sukker bør begrænses. Hjertegod mat er også diabeteskost. Uten behandling er alle former for diabetes livstruende. Både høyt og lavt blodsukker er skadelig for helsen.


Ubehandlet vil man kunne få nedsatt bevissthet og koma. Storkjøkkenet i Bærum kommune har utviklet filmene Riktig mat til rett person. Denne filmserien gir en innføring i hva et fullverdig kosthold innebærer og.

Forebyg diabetes med sund kost. Hvis du har fået konstateret diabetes er det vigtigt for dit helbre at du spiser en sund og varieret kost med mange grøntsager. Rundt av alle som har diabetes type er overvektige.


Overvektige diabetikere anbefales derfor å gå ned i vekt, fordi insulinfølsomheten dermed vil øke. For disse vil omlegging av mat- og mosjonsvaner ofte være eneste del av behandlingen. Bananmuffins med honning. Denne retten har 24kcal pr 1gram.


Alla tycker inte om samma mat. Du kan äta en bra diabeteskost på flera olika sätt. I broschyren, Kost vid diabetes - En vägledning, beskrivs fyra olika typer av kost som alla har visats kunna påverka diabetes positivt. Resultatet er at blodsukkeret blir høyt.


Vägen till målet kan dock se helt olika ut, alla mår inte bra av exakt samma kosthållning, precis som alla inte mår bra av samma typ eller dos av medicin. Vi både vill och behöver acceptera att människor är olika. För vissa känns traditionell diabeteskost som ett självklart val medan andra tilltalas mer av medelhavskost eller LCHF.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg