torsdag 18. januar 2018

Hvilket kinesisk år er 2019

Overgangen fra ett år til et annet skjer ikke 1. Her kan du sjekke din fødselsdato og finne ut hva som er ditt kinesiske dyretegn. Dyretegnet er Grisen og elementet er jord. Grisen er den sidste af de tolv astrologiske dyr og dermed tillige symbolet på afslutning og fuldendelse af den kinesiske dyretegn cyklus på år.


Den kinesiske kalender er en lunisolarkalender.

I Kina benytter man i dag den gregorianske kalender, men den kinesiske kalender brukes fremdeles til markering av tradisjonelle helligdager, for eksempel kinesisk nyttår, Duanwu-festival og Månefesten. Kinesisk nyttår markerer årsskiftet – akkurat som i Norge. Likevel er det kinesiske nyttåret ganske forskjellig fra det vi er vant til. For det første bruker kineserne en annen tidsregning enn vår. Alligevel er det kinesiske nytår ret forskelligt fra det, vi er vant til.


Mens årene i den gregorianske kalenderen er delt opp i tolv stjernetegn, er hvert kinesisk år representert ved et dyr. Hundens år begynte i dag, 16. NRK har tidligere lagt ut en oversikt over de ulike stjernetegnene.

Sjekk hvilket kinesisk stjernetegn du er født under! I følge kinesisk filosofi tilsvarer forskjellige år et bestemt dyr. Vet du hva ditt kinesiske stjernetegn er ? Lær mer om dyretegn og. Dette er en generel metode, der fortæller om karakteristika for mennesker født i de forskellige dyre-tegns år. Når det kinesiske nytår starter er det derfor nymåne og når det slutter er det fuldmåne.


Helt præcist starter det på dagen med den anden nymåne efter dagen på hvilken vintersolhverv sker. I kinesisk astrologi har vi dyretegn, akkurat som i den vestlige zoodiaken. Men det er noen forskjeller mellom vestlig og kinesisk astrologi. Forutsigelser etter tegn. Okse: Dette vil være et godt år for Oksen, der det vil være gode muligheter for økonomisk suksess.


De kinesiske stjernetegn – Fortællingen bag de kinesiske stjernetegn og årsdyr. De stjernetegn vi kender, er helt anderledes end de kinesiske stjernetegn. Vores stjernetegn har tilknytning til en bestemt måne hvor de kinesiske tegn, til et bestemt år. Men som vores dyr, har de ogå tolv dyr med deres egen egenskab og kendetegn.


Deres syklus er ikke på tolv måneder, men på tolv år.

Det kinesiske nyttår begynner ikke omkring 1. Vietnamesisk nyttår, Tết Nguyên đán eller berre Tết på vietnamesisk, er ei nyttårfeiring som fell på same dag som kinesisk nyttår, seint i januar eller tidleg i februar. Feiringa varer i minst tre dagar. Mange av skikkane i kinesisk og vietnamesisk tradisjon minner om kvarande, men nokre av dei er særeigne for vietnamesisk kultur. Hvilket dyretegn var det året du ble.


Kopiering av materiale fra Familieverden. Vi har enda en kina inspirert spilleautomat å dele med deg. I september kommer spilleautomaten Lucky Zodiac ut til din fornøyelse. Verdifull innsikt basert på ditt kinesiske stjernetegn.


Gratis ukentlig kinesisk horoskop forteller deg alt du ønsker å vite. Beregningen av den kinesiske kalender er så komplisert fordi den ikke hviler på middelverdier men på solens og månens nøyaktige astronomiske posisjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg