tirsdag 30. januar 2018

Diabetes type 1 barn

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Av grunner vi ikke kjenner til, oppfatter kroppens immunsystem de insulinproduserende betacellene i bukspyttkjertelen som fremmedelementer og ødelegger dem.


Dette gir kraftige symptomer, og derfor blir diagnosen stilt raskt. Denne typen diabetes kalles type eller insulinavhengig diabetes , og det er den vanlige formen hos barn.

En annen form for diabetes er kjennetegnet av at kroppens celler ikke reagerer på insulinet som er tilstede, og at det i tillegg ofte er for liten produksjon av insulin. De aller fleste barn med diabetes har type 1. Da slutter bukspyttkjertelen i løpet av kort tid å produsere insulin, og kroppen blir derfor helt avhengig av å få tilført det blodsukkersenkende hormonet utenfra – med penn eller pumpe. Ved type blir cellene som lager insulin ødelagt.


Uten insulin får ikke cellene i kroppen energi. Derfor trenger man å tilføre dette selv for å leve. Kroppens immunforsvar ødelegger egne insulinproduserende celler, og man må få tilført insulin via injeksjoner eller insulinpumpe.


Materiellet består av et hefte rettet mot lærere, foresatte og eleven med diabetes. Insulin är ett hormon som behövs för att cellerna ska kunna ta upp socker från blodet.

Ifølge Kummernes er Type diabetes (T1D) en av de vanligste kroniske sykdommene et barn kan få i Norge. Ved diabetes mangler insulin - et hormon som øker opptaket av sukker (glukose) i muskulaturen og hemmer dannelse av sukker fra leveren. Diabetes og barn Hva er diabetes ? Dette medfører forhøyet blodsukker og utskillelse av sukker i urinen. Barn rammes nesten alltid av type diabetes , som skyldes ødeleggelse av bukspyttkjertelens.


Trolig er det et i tillegg mange som ikke vet at de har diabetes. Mer kunnskap om symptomene som rammer stadig flere og yngre barn , kan spare liv. Kravene om regelmessighet og en streng diett er blant de tingene som han husker var leit og kjedelig som ungdom. I dag har nye behandlingsmetoder gjort det litt enklere å leve med sykdommen. Alle personene var barn eller unge under år da studien begynte.


De fleste er kjent med to typer diabetes : Type , som i hovedsak rammer barn , og type som i hovedsak rammer voksne. I tillegg kommer svangerskapsdiabetes. I dag vet vi at også barn kan få diabetes type og at diabetes type kan oppstå hos voksne. Forskere har også funnet flere undergrupper av diabetessykdommer.


Insulin er et hormon som lages i bukspyttkjertelen og som sørger for at sukkerstoffer i maten du spiser kommer inn i kroppens celler og kan brukes som energi. Sykdommen rammer oftest barn eller yngre voksne, men også eldre mennesker får plutselig diabetes 1. Sykdommen er ikke spesielt arvelig, og den forekommer derfor oftest i familier hvor ingen i fra før av har diabetes 1. Flere og flere får type diabetes type 1.

Sjeldent tilbud for barn og unge som har både type diabetes og ADHD. Barn og unge med ADHD og type diabetes kan fint lære seg å kontrollere blodsukker og sette insulin. Men kjenner de at blodsukkeret er høyt og husker de å ta insulin når de har falt for fristelsen til å ta en melkesjokolade? Riktig kosthold er viktig for å mestre sykdommen. Hvert år får rundt 2barn under år diabetes.


Mange foreldre er bekymret for hvordan diabetesen kommer til å påvirke barnets liv. Hvordan den kan komme til å påvirke fremtiden. Type diabetes hos barn , ungdom og unge voksne viser hvordan man i praksis kan ta hånd om sin egen diabetes.


For å ha det bra med diabetes i dag, og for å forebygge at det oppstår komplikasjoner senere i livet, trenger enhver som har diabetes mer kunnskap om sykdommen enn hva en gjennomsnittsdoktor har. Om du som förälder har diabetes typ så har ditt barn större risk att drabbas av detta. Man vet nämligen att diabetes typ är delvis ärftligt, men det krävs även andra faktorer som gör att sjukdomen utvecklas.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg