torsdag 11. januar 2018

Kaffe gravid helsedirektoratet

Vi elsker kaffe og det vises i vårt utvalg og tilbud. Stort utvalg av kaffe hos Kontorkatten. Alltid lave priser, kjøp uten konto! Alt innen kjøkken, kontor, rengjøring, skole, hobby. Faktura dager uten ekstra kostnad!


Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering.

Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling,. Magre meieriprodukter bør være en del av det daglige kostoldet, også for gravide. Melk er en god kilde til kalsium, jod og andre viktige næringsstoffer. Helsedirektoratet har ingen mengdeanbefaling på meieriprodukter. Dette tilsvarer cirka to kopper pulverkaffe, en kopp filter- og kokekaffe, to til tre kopper te, eller én espresso.


Matportalen angir hvor mye koffein det er i ulike produkter. Gravide bør også være forsiktige med kaffe og koffeinholdige drikker. Høyt inntak av koffein øker risikoen for at babyen fødes med for lav vekt.

Det kan gi negative helseeffekter både på kort sikt og senere i livet. Gravide med anemi, det vil si hemoglobin (Hb) under nedre grenseverdi, bør utredes med henblikk på jernmangelanemi. Kosthold for gravide. Når du er gravid trenger du et kosthold som er variert og som gir tilstrekkelig av næringsstoffer. Du trenger mer mat enn ellers for at barnet skal vokse og utvikle seg, samtidig som dine behov dekkes.


Koffeinholdige drikker bør derfor begrenses. Se kostsråd for Mat forurenset med radioaktivitet. Et høyt inntak av amme-te kan også være uheldig for barnet, så ikke drikk mer enn én til to kopper om dagen. Vi har hørt at gravide som drikker kaffe øker risikoen for abort, det kan gi lavere fødselsvekt og kan påvirke barnet senere i livet.


Kaffedrikking kan også gjøre det vanskelig for noen å. De viktige næringsstoffene kan du lese om i brosjyren Ernæring i svangerskapet, som deles ut på helsestasjonen. Brosjyren kan du også få tilsendt gratis fra Sosial- og helsedirektoratet , avdeling for ernæring. Kaffebønner inneholder fettstoffer som er uheldig for kolesterolnivået i blodet. Når man trakter kaffe , fanges det meste av disse fettstoffene opp i papirfilteret, og pulverkaffe filtreres før frysetørking.


Kaffe og te gir lite eller ingen energi. Rådene egner seg for de fleste: voksne, barn, unge, gravide og ammende og eldre. De kan også brukes av dem med økt sykdomsrisiko, for eksempel de med overvekt eller høyt blodtrykk.

Mengdene angitt i kostrådene tar utgangspunkt i matinntaket til en normalt fysisk aktiv voksen. De må tilpasses dine behov for energi, og andre spesielle forhold. I utgangspunktet drakk kvinnene mer enn tre kopper kaffe daglig.


Det var ingen forskjeller i fødselsvekt eller svangerskapslengde mellom mødre som drakk vanlig kaffe eller dekoffeinert. Barn og gravide bør passe på inntaket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg